Društvo

VODOVOD: U toku realizacija nekoliko investicija

by Vjera Knežević Vučićević | 02:07:2018 | 17:46:16

DOO Vodovod i kanalizacija Bar sprovodi realizaciju investicija na rekonstrukciji pumpnih stanica u cilju poboljšanja vodosnabdjevanja u nekoliko naselja.
 
“Prepoznajući dugogodišnje probleme koje određena naselja imaju zbog povećanje potrošnje vode tokom ljetnjih mjeseci, DOO Vodovod i kanalizacija je preduzelo konkretne korake- investiranje u infrastrukutru je preduslov ostvarivanja efikasnijeg vodosnabdijevanja, podizanju standarda u pogledu kvaliteta i uvijek isplativo kako na kratkoročnom tako i na dugročnom planu razvoja preduzeća”, objašnjava izvršni direktor Zoran Pajović.
 
Govoreći o konkretnim aktivnostima, Pajović navodi da je u okviru radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Bjeliši i radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Marovići- faza II, planirano i opremanje- rekonstrukcija pumpnih stanica “Ahmetov brijeg" i "Kurilo".
 
“Firma ‘Indel Inženjering d.o.o.’- Podgorica, koja je nosilac radova započela je radove na rekonstrukciji-opremanju pumpne stanice ‘Kurilo’. Ovim radovima je predviđena ugradnja novih pumpnih agregata sa pripadajućom elektro – mašinskom opremom. Stavljanjem u pogon ove rekonstruisane pumpne stanice, poboljšaće se vodosnabdjevanje potrošača u visočijoj zoni naselja Marovići i obezbjediti pouzdaniji rad ovog pumpnog postrojenja. Nabavka pumpnih agregata i opreme za rekonstrukciju P.S. ‘Ahmetov brijeg’ je u toku. Realizacijom i ovih radova poboljšaće se vodosnabdjevanje potrošača na višim kotama naselja Bjeliši i Ahmetov brijeg”, zadovoljan je direktor Vodovoda.
 
Doo Vodovod i kanalizacija Bar je privelo kraju sve aktivnosti vezane za tender za nabavku pumpi i rezervnih dijelova za opremanje pumpne stanice na izvorištu Kajnak i pumpnih stanica u naselju Ilino i Haj Nehaj. Kao najpovoljniji ponuđač na tender izabrana je firma "Eurozox d.o.o." – Danilovgrad.
 
“Nabavkom i ugradnjom nove pumpe, na pumpnoj stanici, na izvorištu Kajnak, obezbjediće se pouzdan rad ovog postrojenja, obezbjediće se kontinuirano i kvalitetnije vodosnabdjevanje potrošača u naselju Gretva, Podgrad i Stari Bar”, ističe Pajović.
 
Osim toga, rekonstrukcijom P.S. "Ilino" i P.S. "Haj Nehaj" obezbijediće se vodosnabdjevanje potrošača u visočijim zonama naselja Ilino-Šušanj i Haj Nehaj i osigurati bolja pogonska ispravnost i funkcionisanje ovih pumpnih stanica. Odmah nakon isporuke pumpnih postrojenja radnici DOO Vodovod i kanalizacija montiraće nova postrojenja, čime će biti poboljšano vodosnabdijevanje u visočijim područjima Šušanj, Sutomore Haj Nehaj.
 
“Riješenost da iz dana u dan gradimo infrastrukturno jači DOO Vodovod i kanalizaciju je neupitna, i ovo je samo jedan u nizu poduhvata koje smo planirali i realizovali koristeći sopstvena sredstva u obećanim rokovima”, zaključio je prvi čovjek barskog Vodovoda.