Društvo

RTV Budva snimala emisiju u Crmnici

| 06:07:2018 | 19:37:49

Turistička organizacija Bar je bila domaćin ekipi RTV “Budva” povodom snimanja emisije “Mediteraneo”, koja je prepoznata po temama iz oblasti turizma.
 
Tema emisije je promocija ruralnog turizma, konkretno regije Crmnica kao i tradicionalnih djelatnosti kojima se bavi lokalno stanovništo.
 
Ekipu koja realizuje emisiju “Mediteraneo” ugostila je porodica Radoman iz Virpazara koja se bavi pčelarstvom i proizvodnjom pčelinjih proizvoda.

 
“Kamera je zabilježila proizvodnju meda, a uslijedila je i degustacija na tradicionalan način - uz svježe pripremljene priganice. Senka Cica Radoman je govorila o tome da  podjednako dijeli teret velikog rada oko ovog jako zahtjevnog posla sa svojim suprugom”, kaže se u saopštenju TOB-a.
 
Nakon toga, TO Bar je organizovala snimanje pripreme tradicionalnog jela u konobi “Badanj” u Virpazaru, kao i intervju sa Slobodanom Klisićem, predsjednikom Udruženja ribara Crmnice.

 
“Eco resort & Winery Cermeniza” takođe je bila domaćin ovoj televizijskoj ekipi - Marko Đurišić je pričao u svojoj vinariji, o proizvodnji vina, tradiciji uzgajanja vinove loze kao i popularizaciji vinskog turizma u ovoj regiji.
 
“Eco resort Cermeniza” je jedan od najluksuznijih kompleksa privatnog smještaja u zaseoku Zabes u Crmnici, te je voditeljka bila u prilici da intervjuiše posjetioce koji tu borave i na licu mjesta dobije komentar o njihovom cjelokupnom utisku o ovom području kao i smjernice za unaprijeđenje ovog kraja u turističkom smislu.

 
U Virpazaru je takođe obavljen intervju sa Milicom Dabanović, predstavnicom privatnog preduzeća “Boat Milica” koja svakodnevno organizuje krstarenje Skadarskim jezerom za mnogobrojne turiste.
 
Televizijska ekipa je snimala i u Centru za posjetioce u Virpazaru, gdje je Sara Rakočević iz TO Bar-a govorila o turističkoj ponudi opštine Bar, kao i aktivnostima koje se mogu organizovati u Crmnici i Nacionalnom parku “Skadarsko jezero”.