Društvo

Pajović: Vodosnabdijevanje uredno i zadovoljavajuće

| 27:07:2018 | 12:48:21

Izvšrni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Zoran pajović oglasio se saopštenjem u kome se, pored ostalog, kaže da se “vodosnabdijevanje ocjenjuje kao uredno i zadovoljavajuće”. Saopštenje prenosimo integralno.
 
“Trenutno vodosnabdijevanje na teritoriji Opštine Bar, u situaciji punog jeka turističke sezone, sa povećanom potrošnjom u svim djelovima grada ocjenjujemo kao uredno i zadovoljavajuće. DOO Vodovod i kanalizacija ulaže velike napore da uprkos otežanim uslovima svi naši korisnici imaju kvalitetno i konstantno vodosnabdijevanje.
 

Prepoznajući dugogodišnje probleme koje određena naselja imaju zbog povećanje potrošnje vode tokom ljetnjih mjeseci, DOO Vodovod i kanalizacija je preduzeo konkretne korake u pravcu njihovog riješavanja. Investiranje u infrastrukturu je preduslov ostvarivanja efikasnijeg vodosnabdijevanja, podizanju standarda u pogledu kvaliteta i uvijek isplativo, kako na kratkoročnom, tako i na  dugročnom planu razvoja preduzeća.
 
Otežane okolnosti u predhodna dva dana predstavljaju kvarovi koji nastaju usljed dotrajalosti vodovodne mreže u pojedinim djelovima grada, a koje stručne ekipe DOO Vodovod i kanalizacija otklanjaju u najkraćim mogućim rokovima. Pored toga, česti kvarovi na elektromreži uzrokuju prekide u napajanju električnom energijom što dovodi do prestanka rada pumpnih postrojenja u Orahovom polju. Nakon takvih situacija potreban je vremenski period od tri do četiri časa da se uspostavi normalno vodosnabdijevanje po ponovnom uspostavljanju urednog napajanja električnom energijom.
 
Problem vodosnabdijevanja na visočijim kotama poput Šušanja i Naj Nehaja biće riješen veoma brzo kroz zamjenu dotrajalih pumpnih postrojenja novim modernim uređajima. Isporuka i ugradnja  novih pumpnih postrojenja se očekuje početkom avgusta mjeseca, imajući u vidu da je sproveden tenderski postupak čime će se ovaj višegodišnji problem u vodosnabdijevanju riješiti. Napominjemo da će nova pumpna postrojenja biti instalirana i na izvorištima Kajnak i Ilino.
 
Na područjima naselja Sustaš i Zaljevo imamo višegodišnje probleme u vodosnabdijevanju uslijed smanjenja izdašnosti vodoizvorišta, što će uskoro dovesti do restrikcija u vodosnabdijevanju potrošača u ovim naseljima. Problem vodosnabdijevnja naselja Zaljevo, Polje, Mala Volujica, Tomba, Rap i Gornje Polje biće riješen nakon izgradnje vodovodne infrastrukture koja uključuje izgradnju novog bazena kapaciteta 500 m3 koji će biti priključen na regionalni vodovod. Pored bazena biće izgrađen i cjevovod koji će spojiti bazen i postojeći vodovodnu mrežu u navedenim naseljima čime će tehnički biti zaokružena potrebna infrastruktura za trajno riješenje problema vodosnabdijevanja. Izgradnja navedenog sistema je otpočela i očekujemo da će radovi biti sprovedeni u dogovorenom roku, čime će se brzo uvesti uredno vodosnabdijevanje potrošača u ovim naseljima.
 

Riješenost da iz dana u dan vršimo modernizaciju infrastrukture DOO Vodovod i kanalizacija je neupitna, i ovo je samo jedan u nizu poduhvata koje smo planirali i realizovali koristeći sopstvena sredstva u obećanim rokovima”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Bar Zoran Pajović.