Društvo

Raičeviću čestitao i pozvao na saradnju mr Samir Hadžić

| 06:08:2018 | 15:07:57

Čestitku, uz poziv na saradnju, novoizabranom predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću uputio je mr Samir Hadžić, predsjednik NVO Asocijacija prijateljstva NR Kine i Crne Gore. U njoj se kaže:
 
Asocijacija prijateljstva NR Kine i Crne Gore izražava svoje poštovanje predsjedniku Opštine Bar i koristi priliku da uputi čestitku povodom izbora za predsjednika opštine Bar.
 
Poštovani gospodine Raičeviću, koristim priliku da u ime Asocijacije i u svoje lično ime čestitam na izboru za funkciju predsjednika Opštine Bar. S oduševljenjem i očekivanjem smo primili vijest da ste izabrani na tako odgovornu funkciju i dobili povjerenje državnog vrha i građana Bara. Mi u Asocijaciji imamo velika očekivanja kada ste Vi u pitanju, posebno ako se podsjetimo da smo prethodne četiri godine imali stagnaciju odnosa između Opštine Bar, Asocijacije i pobratimskih gradova iz NR Kine. Bar je od osnivanja Asocijacije čije je sjedište u Baru, pa do 2014, godine bio lider odnosa između lokalnih samouprava NR Kine i Crne Gore. Naša želja je da saradnjom sa Vama i Vašim timom, ne samo povratimo tu poziciju, već i dodatno pokrenemo nove projekte.
 
Bar je jedini grad u svijetu koji za pobratime ima tri kineska grada i to Qingdao, grada gdje je održan zadnji samit šefova država Šangajske grupe, Ningbo, grada u kojem je smješten trgovinsko investicioni sajam „16+1“ i Šangaj, finansijsko ekonomski centar Kine. Za sva tri grada naša Asocijacija je vodila pregovore i realizovala proceduru u vezi potpisivanja sporazuma. Inače, sva tri grada na listi svjetskih luka po obimu pretovara tereta zauzimaju 3,4, i 5 mjesto.
 
U Vašem inauguralnom govoru prepoznali smo ciljeve, ubrzani ekonomski rast i veći broj radnih mjesta. Upravo to je cilj i naše Asocijacije. Stoga smatramo da je u ostvarivanju Vaših ciljeva NR Kina jedini i realan partner. Asocijacija Vam stoji na raspolaganju u ostvarivanju Vaših ciljeva i predlažem da definišemo smjernice kroz Memorandum o saradnji na period 2018-2022.
 
Ujedno možete smatrati da su Vam ovim Verbalnom Notom čestitke uputili pobratimski gradovi iz Kine Qingdao, Šangaj distrikt Hongkou i Ningbo sa kojima Asocijacija ima potpisane Ugovore o saradnji.
 
Asocijacija koristi priliku da još jednom izrazi znače svog osobitog poštovanja.
 
Asocijacija prijateljstva NR Kine i Crne Gore. U potpisu: predsjednik mr Samir Hadžić, počasni građanin Šangaja