Društvo

Ugostitelji mahom zadovoljni posjetom

by Vjera Knežević Vučićević | 25:08:2018 | 23:02:40

Ugostitelji i vlasnici restorana i hotela u Baru su mahom zadovoljni posjetom ovoga ljeta - može se zaključiti nakon obilaska obale od Sutomora, preko Bara do Dobre Vode.
 

“Što se tiče ‘a la karta’ moglo bi biti i bolje, dok smo popunjenošću smještajnih kapaciteta zadovoljni. Sutomore je decenijama poznato po turistima slabije platežne moći, pa najbolje prolazi najjefitnija hrana koja košta euro- dva... Ipak, pozitivne promjene donijela je izgradnja luksuznih hotela, tako da se i struktura gostiju lagano mijenja. Da bi se Sutomore pozicioniralo kao elitno turističko mjesto, neophodno je da uklonimo ovu ‘ludnicu’ sa šetališta koju stvara nekvalitetna, glasna muzika i ‘jeftina’ zabava i sadržaji. I u tom pravcu ima pozitivnih pomaka za šta smo, takođe zahvalni novim hotelima. Sada dolaze gosti veće platežne moći, koji na lijepoj sutomorskoj obali žele da se odmore, uživaju u plaži, suncu, moru... Vjerujem da će vremenom to postati praksa po kojoj će jedno od najljepših turističkih mjesta na barskoj rivijeri i šire biti prepoznato”, navodi Aleksandar Petrović, vlasnik restorana i pansiona “Izvor” u Sutomoru.
 

“Iako je ova sezona po broju gostiju nešto slabija nego prethodna, zadovoljni smo. U našem restoranu gosti preferiraju domaća, kuvana jela, ali ima i onih koji se odlučuju za specijalitete sa roštilja po kojima je restoran ‘Pod lozom’ najpoznatiji. Turisti dubljeg džepa biraju riblji program”, kaže Savo Vukčević, vlasnik restorana “Pod lozom” koji je već decenijama među Baranima i posjetiocima ovog dijela rivijere prepoznat kao mjesto gdje se u debeloj hladovini, blizu mora u Šušanju, može uživati u znalački pripremljenim, raznovrsnim i obilnim obrocima, pripremljenim od svježih i kvalitetnih namirnica.
 

“Zadovoljni smo sezonom. Posjeta je na prošlogodišnjem nivou. Posebno ističem da nam u prilog ide to što su ove godine naš hotel za odmor odabrali posjetioci veće platežne moći. Početkom ljeta turisti su uglavnom bili iz Srbije i Bosne, a sada su najbrojniji Mađari i gosti iz Zapadne Evrope. Posebno zadovoljstvo je što nam se vraćaju ‘stari’ gosti, što je, osim izuzetno pozitivnih komentara ‘novajlija’, još jedna potvrda da radimo dobro i kvalitetno po najsavremenijim standardima. Smještaj se u našem hotelu rezerviše uglavnom preko bukinga i posredstvom agencija”, zadovoljan je vlasnik luksuznog hotela “Kalamper“ u Dobroj Vodi, Elvir Kalamperović, koji očekivanja, kao uostalom i svi ugostitelji u Baru, polaže u dobru posjetu i u postezoni, jer je prema dugoročnoj prognozi pred nama “Miholjsko ljeto“.