Društvo

Raičević: Služba zaštite ima najmoderniju opremu u CG

by Ivanka Leković | 28:08:2018 | 14:08:33

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas je ocijenio da barska Služba zaštite u ovom trenutku posjeduje najmoderniju opremu u Crnoj Gori.

Raičević i saradnici upoznati su sa novom opremom vatrogasaca, renomiranih svjetskih proizvođača, vrijednom 67.000 eura.


“Jako sam zadovoljan ovim što sam vidio, poboljšaćemo i drugi dio opreme, kako bi građani od ove službe dobili još bolji servis i korist. Izražavam veliko zadovoljstvo doprinosom i intervencijama koje ovi hrabri momci sprovode pravovremeno, nekad su to i preventivne akcije, uvijek opravdane. Svima nam je želja da broj njihovih intervencija bude sve manji”, rekao je Raičević novinarima nakon obilaska Službe.

Vršilac dužnost načelnika Službe zaštite Darko Vidaković kazao je da su u novom setu opreme najsavremenija sredstva komunukacije, osvjetljavanja, alati za rezanja automobile u udesima i za otvaranje blind-vrata, nova odjeća, te da su u u najavi donacije 33 kompleta opreme za ulazak u vatru prilikom intervencija i dva čamca sa motorima. Vidaković je rekao i da su u toku tenderi za nabavku užadi za izvlačenja sa visine i iz dubine,  dodajući da je neophodno sprovesti adekvatnu obiku za njihovu upotrebu.


“Naše ekipe sada imaju i mobilnu opremu koja im omogućava da dejstvuju na terenu gdje se ukaže potreba. U Službi je danas 41 operativac, uz dvije službenice u opštim poslovima”, zaključio je Vidaković.