Društvo

Ministar odbrane u posjeti barskoj opštini

| 04:09:2018 | 14:46:50

“Bar bi trebalo da bude baza i sjedište Mornarice Vojske Crne Gore u punom kapacitetu, a da se kvalitetnom i otvorenom saradnjom vrijedne nepokretnosti u toj opštini mogu valorizovati na dugi rok i na obostranu korist”, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem.
 
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Dragutin Dakić posjetili su danas Opštinu Bar.
 
Ministar je posebno podvukao lokalitet Crni rt, koji treba da se privede namjeni, uz pomoć Opštine u izgradnji pristupnog puta.
 
Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo je riječi o privođenju namjeni vojne ekonomije, koja će se valorizovati isključivo kroz stambenu izgradnju za potrebe rješavanja stambenih pitanja pripadnika VCG.
 
Bošković je posebno potencirao i značaj valorizacije prostora na kojem se nalazi kasarna “Pero Ćetković”, a koji površinom daleko prevazilazi potrebe Vojske. Dogovoreno je da će Opština Bar i Ministarstvo zajedničkim snagama iskoristiti mogućnosti koje pruža prostor kasarne.

 
On je dodao da je današnjim sastankom počelo definisanje projekta valorizovanja Mornarice Vojske Crne Gore na način koji će garantovati mnogo veću efikasnost i bolje korišćenje resursa, kao i sredstava koje država opredjeljuje za njeno finansiranje, uz podizanje borbene gotovosti na mnogo viši nivo.
 
Raičević je izrazio spremnost Opštine da bude konstruktivan sagovornik po svim pitanjima koja se tiču zajedničkih interesa.
 
On je kazao da je Mornarica Vojske Crne Gore veoma značajna za ovu primorsku opštinu, ali i da je Bar doprinio članstvu Crne Gore u NATO, jer je uvijek bio odličan domaćin brojnim NATO brodovima koji su posjećivali Luku.
 
Nakon sastanka, Bošković je sa saradnicima posjetio brdo Volujica, bivšu ekonomiju u Popovićima, kasarnu u Baru, kao i vojni objekat na Crnom rtu.