Društvo

U petak i subotu akcije čišćenja otpada na plažama

by Željko Milović | 11:09:2018 | 10:59:41

U okviru akcije “Nastavimo drugačije” – “Let's do it Montenegro”, koja se realizuje 14. septembra u čitavoj Crnoj Gori, u našoj opštini će biti čišćene plaže.
 
Nosilac akcije za Crnu Goru je ADP-Zid, koji je dio svjetskog pokreta “Let's do it”. Ova akcija će se odvijati sinhronizovano u još 150 zemalja svijeta. Cilj nije samo uklanjanje otpada, već i podsticanje građanskog aktivizma, podizanje ekološke svijesti i kulture življenja u Crnoj Gori.
 
Koordinator akcije za Opštinu Bar je mr Miodrag Banović iz NVO Info Sport CG, a zborna mjesta u Opštini Bar su: Topolica (parking Stadiona) u 9:00, Sutomore (plaža hotela “Porto sole”) u 10:00 sati, Čanj (plaža hotela “Biserna obala”) u 10:00, Veliki pijesak (plaža restorana “XXL”) u 10:00, Virpazar (pored česme na pjaci) u 10:00 i Ostros (plaža Donji Murići) u 10:00 sati.
 
Čišćenje su još ranije najavili i aktivisti NVO Novo i ljepše Sutomore, koji su prije nekoliko dana, u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti Bar (UPS) počeli akciju čišćenja podmorja plaže “Centar” u Sutomoru, na potezu od restorana “Izvor” do ponte Golo Brdo. Oni će svoju akciju izvesti dan kasnije, 15. septembra.
 
“Kopneni dio podrazumijeva čišćenje prostora rta Ratac, a vodeni prostor - sutomorska plaža. U akciji će učestvovati ‘Zero Weist Montenegro’ koji su nosioci projekta, a kojima se priključuje NVO ‘OCTO- Čisto more’, Uprava pomorske sigurnosti Bar, NVO ‘Green Home’ i naša NVO”, najavili su iz organizacije “Novo i ljepše Sutomore”.
 
Svi zainteresovani građani mogu da se pridruže i učestvuju u akcijama dolaskom na zborna mjesta.