Društvo

Ambasadori i mladi predstavnici partija se priključili čišćenju

| 15:09:2018 | 11:29:43

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, ambasadori zemalja članica EU i diplomatsko osoblje, učestvovali su u akciji čišćenja “Let’s do it Montenegro – Nastavljamo drugačije” kod Virpazara.
 

“Životna sredina je nešto što pripada svima nama i ne prepoznaje državne granice. Tako da, ako jedna država zagađuje više, to će uticati i na ostale zemlje. Veoma je važno da ostavimo našoj djeci, unucima i njihovoj djeci dobro mjesto za život”, rekao je amabsador Aivo Orav. On je objasnio i da Delegacija Evropske unije pruža svu podršku Vladi kako bi otvorila jedno od preostala dva neotvorena poglavlja, poglavlje 27 – zaštita životne sredine.
 
“Ovo je jedno od najzahtjevnijih i sveobuhvatnijih poglavlja za pregovore, kao i najskupljih. Mnogo novca je potrebno. Crna Gora je predala pregovaračku poziciju i koliko znam neke države članice su je već prihvatile. Potrebno nam je zeleno svijetlo od svih država članica za otvaranje ovog poglavlja”, rekao je Orav.
 
 
Omladina Socijaldemokrata Bara podržala je veliku nacionalnu akciju “Let’s do it Montenegro 2018”. Mlade barske Socijaldemokrate učestvovale su i u akciji sadnje stabala maslina na lokalitetu oko stadiona “Topolica”.

Stabla maslina koja su tu nekad postojala stradala su u nevremenu, tako da je akcija “Let’s do it” bila prilika da se ovaj prostor obogati i zasade nova stabla.
 
“Omladina SD Bar uvijek rado podrži ovakve akcije, a i sami smo mnogo puta do sada organizovali slične aktivnosti, ukazujući na potrebu da se vodi računa o gradu u kome živimo, ali i da brinemo o čistoj i uređenoj okolini. Akcija’Let’s do it Montenegro’ pokazuje kako se društveno odgovornim djelovanjem i ujedinjenim snagama mijenja naše društvo i kvalitet života u njemu. I ovim aktivizmom ističemo da naša omladina njeguje osjećaj solidarnosti i brige za svoj grad, a sve zarad zdravije i zelenije okoline’, poručio je predsjednik OSD Bar Drago Drobnjak.