Društvo

Dan otvorenih vrata barske Policije na Trgu

by Vjera Knežević Vučićević | 24:09:2018 | 11:37:14

Povodom Dana unutrašnjih poslova, 2. oktobra, danas je na Trgu Vladimira i Kosare organizovan Dan otvorenih vrata.
 
Zainteresovani građani imaju priliku da na 14 štandova od 10 do 12 sati vide opremu, sredstva i vozila kojima raspolažu policijski službenici. Prava atrakcija, naročito za najmlađe Barane, su službeni konji i psi Posebne jedinice policije, koji su gracilnošću i ljepotom oplemenili centralni gradski trg.

 
“Cilj aktivnosti koja se sprovodi pod sloganom ‘U službi građana Crne Gore’ je se približimo građanima, da u još većoj mjeri zadobijemo njihovo povjerenje. Ponosni smo što ono iz dana u dan sve više raste. A nastojaćemo da ga posvećenošću poslu i vrijednim radom podignemo na još veći nivo”, kazao je komandir stanice u Baru Predrag Bušković, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan interesovanjem građana.

 
Štandove na kojima su izloženi oprema i naoružanje obišli su i učenici barskih škola, a policajci su im dali detaljne odgovore i pojašnjenja na sva postavljena pitanja.
 
Od niza aktivnosti koje policija sprovodi u obrazovnim ustanovama, Bušković izdvaja predavanja sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja u osnovnim školama.

 
“Učenicima završnih razreda (sedmog, osmog i devetog) inspektori za maloljetničku delikvenciju i inspektori za droge održaće niz predavanja na temu vršnjačkog nasilja i štetnosti upotrebe opojnih droga. U osnovnim školama i ove godine nastavili smo predavanja o bezbjednosti saobraćaja, koji za cilj imaju upoznavanje đaka prvaka sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i osnovama ponašanja u saobraćaju- kako preći ulicu, kako poštovati sobraćajne propise i znake”, objasnio je komandir stanice Predrag Bušković.