Društvo

Sportski susreti penzionera u Čanju

by DAN | 27:09:2018 | 11:14:19

Savez udruženja penzionera Crne Gore organizovao je juče u Čanju 15. Susrete penzionera Crne Gore.
 
Prisutne je u ime Udruženja penzionera Bar pozdravio predsjednik Husein Iso Matezić. U ime Opštine Bar penzionerima je dobrodošlicu i dobre rezultate u nadmetanju u sportskim disciplinama poželjela potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović.
 
Predsjednik Saveza penzionera Branko Vešović je podsjetio na stanje u penzijskog organizaciji Crne Gore. On je istakao da su penzije u poslednjih 12 godina uredne i redovne, te da Vlada preko resornih ministarstava i Fonda PIO subvencionira između 30 i 35 odsto, što na mjesečnom nivou iznosi blizu devet miliona eura.
 
Penzioneri su se takmičili u pet disciplina. U disciplini nadvlačenje konopca (muškarci), prvo mjesto je osvojila ekipa u sastavu Vukota Mojašević, Zoran Milović, Dragomir Marković, Salih Kolješnović, Ljubomir Popović, Marinko Rakočević. U disciplini nabacivanje koturova (žene) prva je bila Svetlana Turković iz Plava. U disciplini nabacivanje koturova (muškarci) prvo mjesto osvojio je Slobodan Mijajlović iz Danilovgrada. U disciplini Pikado (žene) prvo mjesto osvojila je Darka Aladin iz Podgorice. U bacanju kamena sa ramena (muškarci) najbolji je bio Mirko Smolović iz Herceg Novog, koji je bio najbolji i u skoku u dalj.