Društvo

Vodovod popravlja cjevovod Brca-Čanj

| 27:09:2018 | 11:31:48

Saradnja i aktivnosti radne grupe koju čine predstavnici Opštine Bar, Regionalnog Vodovoda i DOO Vodovod i kanalizacija Bar rezultirala je značajnim poboljšanjem vodosnabdijevanja mještana Čanja.
 
“Stručne ekipe Vodovoda u srijedu su otpočele realizaciju jedne od predviđenih interventnih mjera koja će rezultirati stavljanjem u funkciju čeličnog cjevovoda Brca- Čanj (dionice pumpne stanice Haj Nehaj- rezervoar Čanj). Na ovaj način kreiraćemo tehničke pretpostavke za izgradnju i povezivanje distributivne mreže u naseljima Đurmani i Mišići kojima gravitira veliki broj stambenih objekata, a ne postoji mogućnost javnog vodonabdijevanja”, objašnjava direktor Vodovoda Zoran Pajović.
 
On podsjeća da su u predhodnom periodu izgrađena dva bunara (kod hotela “Niš” i “Zlatibor”), pa je uz postojeće izvorište Vrelo sa pripadajućom pumpnom stanicom Čanj, vodosnabdijevanje Čanja obezbijeđeno sa lokalnih izvorišta.
 
“Time je prije deset godina prestala potreba za daljom eksploatacijom čeličnog cjevovoda na dionici pumpna stanica Haj-Nehaj do rezervoara za Čanj koji je dopremao dodatne količine vode za to turističko mjesto, naročito u periodu ljetnje sezone. S obzirom da je postojeći čelični cjevovod već duže vrijeme van funkcije, potrebno je utvrditi da li na njemu postoje oštećenja i postoji li mogućnost njihove sanacije (s obzirom na nepristupačanost terena na tom dijelu vodovodne trase)”, navodi Pajović.
 
Iz Vodovoda najavljuju da će njihove ekipe, koristeći savremenu opremu i modernu mehanizaciju, u najskorijem roku omogućiti da se ovi distributivni kapaciteti stave u pogon sa ciljem poboljšanja vodosnabdijevanja.