Društvo

TO Bar predstavljen na sajmu turizma u Parizu

| 28:09:2018 | 10:00:45

Turistička organizacija Bar već devetu godinu zaredom predstavlja ponudu grada na sajmu turizma „IFTM Top Resa“u Parizu. Sajam se održava od 25. do 29. septembra i okuplja oko 1600 izlagača i više od 32.000 profesionalaca iz oblasti turizma.
 
„ITFM Top Resa“ u Parizu je najveći B2B sajam u Francuskoj i predstavlja odličnu platformu za uspostavljanje novih i održavanje poslovnih kontakata sa tuoperatorima. Nastup na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za promociju barske opštine, prije svega imajući u vidu kontinuiran rast broja dolazaka i noćenja sa ovog tržišta, kao i njihovu namjeru da osim pasivnog odmora na plaži svoj odmor upotpune posjetom kulturno-istorijskim dobrima, izletima, pješačenjem...

 
Ove godine sajam su posjetili i predstavnici hotela „Sidro“ iz Bara koji su ostvarili kontakte sa predstavnicima turističke privrede Francuske. Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore ponudu su predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Tivta, Podgorice, Cetinja, Žabljaka, te predstavnici turističke privrede Crne Gore.
 
Na sajmu je prezentovan i novi „Michelin“ vodič na francuskom jeziku o Crnoj Gori u kome se nalaze dva lokaliteta iz barske opštine: Stari Bar i Skadarsko jezero. Oba lokaliteta su ocijenjena sa tri zvjezdice, što je i najveća ocjena. „Micheline“ je jedan od najpoznatijih vodiča u Francuskoj i koristi ga veliki broj turista tokom svojih putovanja. Činjenica da barska opština zauzima značajno mjesto u vodiču će sigurno doprinijeti boljoj informisanosti naših turista, ali isto tako i boljom posjetom. Prodaja i distrubucija ovog vodiča u Francuskoj počinje od 15. oktobra.

 
Dobra avio povezanost sa Francuskom je od velikog značaja. Osim nacionalne aviokompanije „Montenegro Airlines“ ka Crnoj Gori saobraća i francuska avio komapnija „Transavia“ koja je najavila nastavak letova iz Pariza za Tivat, i to dva puta nedjeljno od aprila do kraja oktobra 2019. godine.