Društvo

Proslavljen Dan policije u Baru

by Vjera Knežević Vučićević | 02:10:2018 | 11:34:32

Stanje bezbjednosti u Baru je na visokom nivou- ocijenio je načelnik Centra bezbjednosti Bar Drago Spičanović, na prijemu koji je povodom 2. oktobra -  Dana policije održan u prostorijama barske policije.
 
“Centar bezbjednosti Bar je u prošloj godini i protekloj turističkoj sezoni postigao najbolje rezultate od kada postoji. U jeku turističke sezone imali smo preko 90% riješenost krivičnih djela, rekordan broj zaplijena ulične droge, rekordan broj lica lišenih slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i ono što je možda najteže i najsloženije u našem poslu- spriječili smo nekoliko planiranih likvidacija, što bi da je realizovano, sigurno izazvalo uznemirenje građana Bara”, istakao je Spičanović, pozdravljajući zvanice iz političkog, javnog, društvenog života Bara koji, kako je istakao “svako na svoj način daje doprinos da Bar bude ovakav kakav jeste- lijep, otvoren, bezbjedan”.
 
Prvi čovjek barske policije je podsjetio da je “krivac” okupljanja na današnji dan, crnogorski vladar Petar II Petrović Njegoš, koji je tokom prve godine svog stolovanja prepoznao potrebu da Crna Gora mora imati službu iz koje se vremenom izrodila današnja policija.
 
“Tada je na Senatu na Cetinju formirao Narodnu stražu ili gvardiju, koja je preteča današnje policije”, podsjetio je Spičanović.
 
U susret prazniku, pripadnici policije u Baru su proteklih dana organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Centru za transfuziju Opšte bolnice i Dan otvorenih vrata na Trgu Vladimira i Kosare, kada su zainteresovani građani imali priliku da na 14 štandova vide opremu, sredstva i vozila kojima raspolažu policijski službenici.