Društvo

Nikezić umjesto Franovića na čelu Luke Bar

| 12:10:2018 | 18:47:43

Iako nema zvaničnog saopštenja iz najveće barske kompanije, u crnogorskim medijima je objavljeno kako je Odbor direktora Luke Bar na danas održanoj sjednici smijenio izvršnog direktora Zariju Franovića i za vršioca dužnosti postavio Dragana Nikezića, dosadašnjeg direktora lučke kćerke firme “Hotel Sidro”.
 
Prema pisanju “Vijesti”, Revizijski odbor (RO) potvrdio je nedavno Bordu Luke Bar da nijesu bili tačni podaci izvršnog direktora Franovića da je Luka Bar tokom šest mjeseci 2018. ostvarila profit od oko pola miliona eura, već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade eura, a ukupni četiri miliona eura
Iz borda su Franoviću saopštili početkom septembra da ne uživa njihovo povjerenje zbog “loših naturalnih, ali i netačnih ekonomskih parametara” tokom šest mjeseci 2018. godine. Franović je na funkciji izvršnog direktora Luke Bar doo bio od 1. avgusta prošle godine.
 
Zarija Franović je večeras rekao za naš medij da “nema šta da izjavi”, ali je danas tokom dana CdM-u postupak Borda direktora okarakterisao kao “kukavički i nemoralan”.
 
“Čuo sam da je sastanak bio u Hotelu ‘Sidro’. Tamo su odradili neki sastanak. Trebalo je da imaju obraza, morala i karaktera da mi to saopšte lično. Ali, nijesu ga imali godinu dana, pa ga nemaju ni sada. Iza kulisa su uradili. Postavili za direktora čovjeka koji Luci Bar duguje pare. Trebalo je da se sastanu, da zakažu dnevni red, da me pozovu da budem prisutan i da mi to u oči saopšte”, rekao je Franović CdM-u.
 
Vd direktora Luke Bar doo Dragan Nikezić je ranije bio dugogodišnji direktor lučke operative iz vremena jedinstvene Luke Bar, a sektor LTP koji je tada vodio, brojao je više od hiljadu radnika.
 
Iz Borda direktora su Radio Baru i Bar Infu saopštili da će se oglasiti službenim saopštenjem.