Društvo

Demokrate: Netransparentnost u procesu izgradnje vrtića

| 22:10:2018 | 16:14:56

Demokrate Bar su se oglasile saopštenjem “obzirom na posljednja dešavanja u vezi sa planiranom izgradnjom vrtića na prostoru između OŠ “Blažo Jokov Orlandić“ i Gimnazije/Ekonomsko-ugostiteljske škole, a posebno s obzirom na sve veće uznemirenje javnosti otkako je u ponedjeljak položen kamen temeljac, a pomenuti prostor ograđen”. Prenosimo ga integralno:
 
“Javnost i građani Bara nijesu bili upoznati sa površinom samog prostora i da će amfiteatri i sve zelenilo biti posječeni. Samim tim, nešto što je činilo jedinstvenim prostor čuvene Barske gimnazije će postati prošlost. Neuređenost i zapuštenost amfiteatra je odgovornost upravo ove vladajuće strukture.
 
Prije svega, kao odgovorni ljudi koji porodicu smatraju temeljem našeg društva, a u skladu sa stanovištem da obrazovanje i odrastanje svakog djeteta u gradu pod Rumijom ne smiju biti dovedeni u pitanje, shvatamo višegodišnju potrebu građana Bara odnosno naših najmlađih sugrađana, za vrtićem koji bi riješio takođe višegodišnji problem preopterećenosti postojećih vaspitnih jedinica na teritoriji grada Bara. Demokrate Bara su nesumnjivo za izgradnju vrtića, ali ovaj proces je pratila netransparentnost i neobaviještenost građana Bara i sveukupne javnosti.
 
Ovaj vrtić, za čiju izgradnju su sredstva obezbijeđena iz fonda Razvojne banke još prije nekih 8 godina, umjesto da bude dočekan sa jednakim oduševljenjem od strane svih građana Bara, nepromišljenjim djelovanjem opštinske uprave i nadležnog ministarstva, izborom ove lokacije, podijelio je javnost i izazvao opravdan revolt kod velikog broja građana Bara.
 
Shodno svemu navedenom, pozivamo vladajuću koaliciju (DPS-SD-BS-BIRAM BAR) da saglasno članu 114 Poslovnika o radu Skupštine Opštine Bar, zakaže sjednicu Skupštine Opštine po hitnom postupku, kako bi se na samoj sjednici otklonile sve nedoumice u vezi sa problemom koji je nastao, konkretno upoznaju javnost i odbornike sa eventualnim alternativnim lokacijama za gradnju ovog objekta, kao i da se razjasne mnoga druga pitanja koja su zabrinula građane Bara.