Društvo

VIDEO: Novi ugovor o najmu brodova Barske plovidbe

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Adi Karađuzović | 23:10:2018 | 12:21:53

"Barska plovidba" AD je 20. oktobra sa poslovnim partnerom iz Londona - "Sea Pioneer", potpisala novi ugovor o najmu teretnih brodova "Bar" i "Budva", čime će biti ostvaren za 4.000$ veći dnevni prihod. Radi se o najvišim vozarinama do sada, koji će barskoj kompaniji omogućiti lakše servisiranje obaveza u 2018. godini i veći godišnji prihod od 1.400.000$.
 
Dva teretna broda “Barske plovidbe” u najmu su od septembra 2014. godine, a iz kompanije najavljuju do kraja godine i kupovinu putničkog broda koji bi održavao liniju Bar-Bari-Bar.

 
“Barsku plovidbu” u narednoj godini očekuju velike finansijske obaveze, te je novi, povoljniji ugovor sa dosadašnjim poslovnim partnerom, londonskom kompanijom “Sea Pioneer”, izuzetno važan.
 
“Očekuje nas remont dva broda koji će koštati 2.000.000$, a obaveze prema kineskoj EXIM banci iznose 4.000.000$, plus tekući troškovi. Zato nas izuzetno raduje novi ugovor koji će omogućiti znatno veći prihod. Ovu godinu završićemo sa svim izmirenim dugovanjima, isplaćenom kamatom - 470.000$ i  prvom ratom kredita od 2.000.000$. Nemamo zaduženja, poslujemo po svim svjetskim standardima, radi se o zdravom kolektivu, sa svim isplaćenim obavezama i društveno odgovornoj firmi, koja se trudi da pomogne projekte od opšte društvenog značaja i pojedince koji su u stanju potrebe”, kazao je predsjednik Odbora direktora kompanije, kapetan Ljubomir Kočović, koji je izrazio zadovoljstvo i što su brodovi remontovani i servisirani dok su bili u vožnji, te nije bilo nijednog dana zastoja.
 
Iz “Barske plovidbe” AD najavljuju, do kraja godine i nabavku putničkog broda koji bi zamijenio "Dubrovnik", brod hrvatske "Jadrolinije", koji, nakon rezanja "Svetog Stefana", održava liniju Bar-Bari-Bar.
 
"Ove godine ta linija je ostvarila znatno bolje rezultate. Želimo da je održimo, jer je potrebna Baru i Crnoj Gori, zbog njenog privrednog, turističkog i velikog značaja u prometu ljudi i roba", kazao je Tihomir Mirković, izvršni direktor "Barske plovidbe" AD, koji je istakao da je kompanija veoma zadovoljna saradnjom sa hrvatskom "Jadrolinijom", jer je ostvaren veći promet i putnika i vozila.

 
"Mi, ipak, želimo da imamo sopstveni brod, koji će vijoriti crnogorsku zastavu i koji će održavati ovu liniju kako je to bilo decenijama unazad", naglasio je Mirković.
 
Novi brod na tržištu košta 50.000.000$ , a nastojanja kompanije jesu u pravcu nabavke polovnog broda, koji bi efikasno opsluživao pomorsku liniju Bar-Bari-Bar narednih 5-6 godina.
 
Kapetan Kočović izrazio je žaljenje zbog rezanja popularnog "Sveca", jer, kako je kazao, takve brodove još nude na prodaju na tržištu, i, "siguran sam, da je on mogao još da bude u upotrebi".
 
Finansijska sredstva za nabavku putničkog broda, “Barska plovidba” očekuje da obezbijedi na osnovu kredita od Investiciono-razvojnog fonda, a podršku je obećao i poslovni partner iz Londona, kompanija "Sea Pioneer".