Društvo

Postoje druge lokacije za izgradnju vrtića

by MNNEWS | 24:10:2018 | 12:19:08

Građani koji se protive izgradnji vrtića u dvorištu barske Gimanzije saopštili su da je moguće naći rješenje za izgradnju predškolske ustanove na drugoj lokaciji koja je u opštinskom i državnom vlasništvu.
 
Odbornici Skupštine opštine Bar raspravljaće na sjednici 12. novembra o inicijativi grupe građana i učenika da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović”.
 
Građani su kazali da predsjednik barske Opštine Dušan Raičević, ocjenom da bi eventualnim odustajanjem od gradnje vrtića, Bar ostao bez nove predškosle ustanove, pokušava da prebaci odgovornosti na one koji smatraju da izgradnja predškolske ustanove na lokaciji između zgrada Gimnazije, Srednje ekonomsko ugostiteljske i Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ nije u interesu građana.
 
Oni su poručili da u potpunosti podržavaju izgradnju vrtića, ali ne na spornoj lokaciji.
 
“Odgovornost za stanje u kojem se nalazimo je na onima koji do sad nisu uspjeli da izgrade vrtić na odgovarajućem mjestu, koji nisu predvidjeli bolje rješenje pri usvajanju Detaljnog urbanističkog plana kao ni njegovih izmjena i dopuna”, kaže se u saopštenju građana.
 
Oni su naveli da su nezadovoljni što je predsjednik Opštine, kako su kazali, jasno sugerisao odbornicima šta treba da rade, navodeći da bi Bar ostao bez vrtića ukoliko bi oni glasali za predlog sadržan u Građanskoj inicijativi.
 
“Sigurni smo da je moguće naći rješenje koje će omogućiti izgradnju vrtića i očuvanje parka i školskog dvorišta, štaviše imamo predloge alternativnih lokacija u opštinskom i državnom vlasništvu koje su pogodne za predškolsku ustanovu i koje neće narušavati životnu sredinu”, poručili su građani.
 
Podsjetili su da do sjednice Skupštine Opštine neće biti građevinskih radova u školskom dvorištu, čime prestaje i potreba za dežurstvima protestanata na tom prostoru.