Društvo

Nastavlja se uređenje javnih površina u centru

by Ivanka Leković | 09:11:2018 | 11:59:01

Opština Bar nastavlja sa uređenjem javnih površina u centru grada - kazao je za Radio Bar i Bar Info sekretarijat Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, Vido Dabanović.
 
“Juče je započeta rekontrukcija pješačke komunikacije u ulicama Vladimira Rolovića i Jovana Tomaševića, od raskrsnice do autobuskog stajališta kod „Lovćen“ osiguranja. Predviđena je rekonstrukcija 1250 m2, postavljanjem betonskih ploča proizvođača d.o.o. 'Bossin' iz Mostara. Izvođač radova je firma d.o.o. 'Bomakos' iz Podgorice, a rok završetka radova je 20 dana“, kazao je Dabanović.

 
U Ulici 24. novembra, od katedrale Svetog Petra Apostola do ugostiteljskog objekta “Amici”, juče je  počela rekonstrukcija parking prostora i saobraćajnice. Biće postavljen završni sloj asfalta, u prostoru namijenjenom za parkiranje i u prostoru saobraćajnice. U planu je da se asfaltira pet i po hiljada kvadratnih metara, a nakon toga, horizontalnom saobraćajnom signalizacijom biće obilježeno preko 260 parking mjesta. Izvođač radova je d.o.o. “Putevi” iz Bara, a posao će biti okončan u narednih nekoliko dana.
 
Dabanović je apelovao na građane i vlasnike poslovnih prostora da imaju razumijevanja i izađu u susret izvođačima, kako bi se radovi završili u planiranom roku.