Društvo

Allegrin obilazak broda Eclipse kompanije Celebrity Cruises

| 17:11:2018 | 19:21:34

ZAKUPLJEN REKLAMNI PROSTOR
 
Od svog osnivanja 2010. godine, agencija „Allegra krstarenja“ iz Bara, osim što se bavi organizacijom krstarenja, organizuje i posjete brodovima koji dolaze u naše luke. Družeći se sa prijateljima, putnicima, saradnicima i gostima iz raznih sfera posla, na ovaj način, agencija želi da približi svijet kruzera koji postaje sve zastupljeniji na našim prostorima.

Kao direktni partner za Crnu Goru i Srbiju, za kompanije „Royal Caribbean Cruises“, „Celebrity Cruises“ i „Azamara Club Cruises“, „Allegra“ je ovog novembarskog dana organizovala drugi po redu ship-visit ove godine. U julu mjesecu posjetili smo „Rhapsody of The Seas“, kruzer kompanije „Royal Caribbean Cruises“, dok smo danas bili u posjeti brodu „Eclipse“, luksuzne kompanije „Celebrity Cruises“.
 

U ime agencije, vođa grupe Sabina Bajrović, predstavila je kolege iz Bara i Beograda, poželjela nam je dobrodošlicu i zahvalila se što smo se u tolikom broju odazvali na poziv. Pored toga što se pred nama nalazio div koji pohodi horizonte i sam pogled na ovaj brod odaje utisak elegancije i prestiža u svijetu kruzera, Sabina nije bila sebična na riječima, pa smo već u prvih nekoliko trenutaka sastanka, prije ukrcaja, saznali da se radi o brodu koji je porinut 2010. godine i za čiju izgradnju je izdvojeno 750 miliona dolara.
 

Sinonim za luksuzan odmor je kruzer dugačak 317 i širok 37 metara, koji može da ugosti 2850 putnika, o kojima brine posada koja broji oko 1300 članova. Zakoračili smo na brod koji ima 16 dekova od kojih je 13 dostupno putnicima. Naši domaćini iz kompanije, u komunikaciji sa Sabinom, vodili su nas u razgledanje broda. Težina ovog putujućeg grada iznosi 122 000 tona i dostiže brzinu od 24 čvora. Imali smo i priliku da uđemo u neke od 1425 kabina koje pružaju pravi užitak za boravak. Na brodu postoje restorani koji poslužuju sve od opuštene hrane i craft piva, do tradicionalnih stilova hrane, brojni bazeni, kazino, teatar, šopovi, kao i biblioteka i galerija, internet kafe, „apple shop“, kao i pregršt zabave u vidu senzacionalnih šou programa, tu su i relaksirajuće masaže, solarijum i časovi joge... „Celebrity Eclipse“, brod čija je matična luka Valeta na Malti, je treći po redu brod iz klase Solstice. Ova klasa je kreirana za brodove koji čuvaju energiju i njoj pripadaju još i Equinox, Reflection i Silhouette kruzeri.
 

Nakon ove ture, koja nas je na dah upoznala sa brodom i pružila nam uvid u sve čari američke kompanije i broda „Eclipse“, imali smo priliku da odmorimo i opustimo se uz ručak na brodu. Ujedno, to je bila i prilika da se gosti današnje ture međusobno bolje upoznaju, razmijene po koju riječ i svoja iskustva... Uživali smo u hrani i dobroj zabavi, nakon čega smo imali slobodno vrijeme da sami obiđemo brod i iskoristimo trenurtak kako bi napravili nekoliko fotografija.
 

Na samom kraju, Sabina je okupila grupu, još jednom nas pozdravila i srdačno se zahvalila što smo bili gosti na izletu koji je organizovala agencija „Allegra Krstarenja“ u saradnji sa kompanijom „Celebrity“.
 
ZAKUPLJEN REKLAMNI PROSTOR