Društvo

Pčelari donirali vrtiću 60 kilograma meda

| 20:11:2018 | 15:18:56

Povodom Svjetskog dana djeteta, 20. novembra, pčelarsko udruženje “Pčela” iz Bara doniralo je predškolskoj ustanovi “Vukosava Ivanovič Mašanović” 60 kg meda.

 
“Želimo da med iz ove medonosne godine podjelimo sa našim mališanima. Naše udruženje čine i pčelarske podružnice Sutomore, Topolica, Stari Bar, Mrkojevići i Ostros. Med je standardno pakovan u teglama od po 1 kg, onako kako su ga pčelari ovih podružnica pojedinačno dobrovoljno donosili u udruženje. U opštini Bar ima 11 vrtića sa 1300 mališana i med (60 tegli po 1kg) će biti podijeljen proporcionalno prema broju djece u svakom vrtiću, tako da će svako dijete od Ostrosa do Virpazara dobiti istu količinu meda”, rekao je Milan Isidorović, predsjednik NVU “Pčela”, i poželio JPU nastavak uspješnog rada sa djecom barske opštine, a najmlađima veselo i slatko djetinjstvo.

 
NVU “Pčela” broji 106 članova sa preko 5000 košnica i staro je 66 godina. Okupljaju se svake prve subote u mjesecu, a osposobili su nekoliko generacija pčelara da mogu samostalno držati od 15 do 45 košnica.