Društvo

Gradonačelnik na prijemu kod premijera Markovića

by CDM | 21:11:2018 | 18:43:42

“Bar daje snažan impuls razvoju države, a za dalje unapređenje kvaliteta života građana, jačanjem sveukupne infrastrukture, nastaviće da ima kontinuiranu podršku Vlade”, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom predvođenom predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.
 
Na sastanku, organizovanom povodom predstojećeg Dana opštine, premijer je čestitao praznik građanima i rukovodstvu i ukazao na pozitivan trend razvoja države koji je Vlada obezbijedila u prethodne dvije godine.
 
Marković je pohvalio stabilizaciju javnih finansija u opštini i dodao da na lokalnom ali i državnom nivou moramo nastaviti sa finansijskom konsolidacijom i štednjom, jačanjem napora na smanjenju sive ekonomije ali većim ulaganjima u infrastrukturu.
 
“I to ne samo u putnu, već i u energetsku i digitalnu infrastrukturu”, istakao je on.
 
Raičević je rekao da opština radi na valorizaciji turističkih potencijala na Maljeviku i Dubovici, kao i da se stvaraju pretpostavke da Bar dobije prvi hotel sa pet zvjezdica. Zajednički je konstatovano da će valorizacija Luke Bar i aerodroma u Podgorici dodatno podstaći razvoj grada i osnažiti privrednu djelatnost.
 
Predsjednik opštine je kazao da zajedno sa Vladom, preko Direkcije javnih radova, rade na poboljšanju saobraćajne infrastrukture ali i ukazao na izazove koji se tiču vodosnabdijevanja grada i komunalnog reda.