Društvo

Prijem u školi Jugoslavija za šampione kviza

| 27:11:2018 | 19:26:44

Direktorica OŠ “Jugoslavija” Biljana Vukmanović upriličila je prijem učenika Ivana Lukića, Matee Šaltić i Dženane Mehadžić, koji su svojim znanjem osvojili prvo, drugo i treće mjesto na kvizu “Koliko poznajem svoj grad”
 
“Oni su time postigli apsolutni trijumf među svim učesnicima, osvijetlavši ime svoje škole među svim barskim osnovnim školama, i u isto vrijeme pokazavši koliko istinski vole svoj grad Bar. Njihov mentor je nastavnik istorije Dejan Paladin, koji je pokazao da ljubav prema svom gradu i posvećenost u radu sa djecom mogu da stanu u samo dvije riječi: uspjeh i pobjeda”, kaže se u saopštenju Škole.
 
Direktorica Vukmanović je pobjednicima kviza uručila prigodne poklone: učeniku Ivanu Lukiću, koji je osvojio prvo mjesto - komplet udžbenika za I razred gimnazije, a Matei Šaltić i Dženani Mehadžić, koje su osvojile drugo i treće mjesto - školske torbe i knjigu “Tesla - čovek van vremena”, koja opisuje život ovog genija.
 
“Učenicima koji su ponos škole ‘Jugoslavija’ i nastavniku koji je bio njihova podrška i mudri vodič kroz enciklopedije znanja o Baru u ovom trenutku jedino što možemo da kažemo jeste – hvala”, stoji u objavi OŠ “Jugoslavija”.