Društvo

VIDEO: Otvorena Kancelarija partije Biram Bar

by Vesna Šoškić, kamera Zoran Milošev, montaža Adi Karađuzović | 29:11:2018 | 16:40:03

U zgradi političkih partija danas je zvanično otvorena Kancelarija partije Biram Bar, članice vladajuće koalicije. Predsjednik Radomir Novaković Cakan i odbornica te stranke Irina Dabović, koji su pozdravili goste, poručili su da će kancelarija biti otvorena, ne samo za članove partije, već sve građane našeg grada.

 
Otvaranju su prisustvovali predsjednik Opštine Dušan Raičević, potpredsjednica mr Tanja Spičanović, sekretarka Skupštine Aleksandra Nikezić Grabež, predstavnici odborničkih klubova parlamentarnih partija, članovi i prijatelji stranke, te predstavnici medija.
 
"Kancelarija Biram Bar neće biti mjesto gdje će se voditi dugi, beskorisni partijski sastanci. Ona će, od 9 do 15 h, biti otvorena za sve građane Bara, koji će ovdje moći da iznesu svoje probleme, ali i svoje viđenje Bara, sugestije i prijedloge korisne za njegov razvoj i opštu dobrobit", kazao je predsjednik stranke Radomir Novaković Cakan, koji se zahvalio velikom broju onih koji su došli na otvaranje.
 
Prije godinu, kada su mi moji prijatelji rekli da žele da osnuju pokret, bio sam skeptičan. Dugo sam razmišljao da li je to potrebno Baru i, zašto ne reći, meni lično. Prijatelji koje uvijek pitam prije nego što krenem da radim nešto važno, bili su i ‘za’ i ‘protiv’. Sugrađani sa kojima sam stalno u kontaktu uvijek su bili "za".

 
Kada su se izbori približili, prelomio sam i prihvatio da budem nosilac liste. Rekao sam svima-principi sa kojima ulazimo u kampanju su jednostavni. Prvi - nećemo ići u Podgoricu po svoje mišljenje, već ćemo razgovarati sa sugrađanima i bićemo njihov glas, ukoliko dobijemo njihovo povjerenje. Drugi - nećemo raditi negativnu kampanju, iako smo bili svjesni da smo mnogima trn u oku.
 
Nema srećnijeg od mene što nijesmo pali na prvom ispitu- izgradnji vrtića. Izašli smo među sugrađane i pitali ih što misle o tome. Kakav smo odgovor dobili od njih-tako smo i glasali. Tako je bilo tada, tako će ostati i u naredne četiri godine, jer politika mora da bude u službi građana, a ne obrnuto. Kancelarija će služiti da primimo naše sugrađane koji imaju neku muku. Sa samo pet odbornika znamo da možemo uticati da se, makar, čuje za njihove probleme, ukoliko ne možemo da im pomognemo. Ipak,trudićemo se da pomognemo, u svakom slučaju, jer to i jeste razlog zašto postojimo", istakao je lider partije Radomir Novaković Cakan.
 
Odbornica partije Biram Bar Irina Dabović, na početku obraćanja, zahvalila se još jednom građanima Bara koji su, kako je kazala, "prepoznali vrijednosti, energiju i kvalitet koje Biram Bar generiše, što je rezultiralo značajnim učešćem naših predstavnika u radu SO Bar. Otvaranje Kancelarije je važno, ali članovi naše partije i dalje će biti sa svojim sugrađanima na svakom mjestu", kazala je Irina Dabović, koja je naglasila, da iako naziv kancelarija asocira na birokratiju, gomilu papira i beskrajne sastanke, to u slučaju Biram Bar neće biti tako.
 
“Kancelarija Biram Bar će uvijek biti mjesto sabiranja zajedničke energije i volje, usmjerene u konstruktivnom pravcu. Poznajući moje kolege, mogu slobodno da obećam da će ovaj prostor biti samo ona osnovna i neophodna logistička tačka i da se nikada od građana nećemo sakriti iza vrata formalnosti i gomile procedura. Kao i do sada, bićemo uvijek i svuda sa građanima Bara. I, na ulici, i na pijaci, u kafiću, stadionu, kulturnim i umjetničkim događajima. Zajedno , u svim onim malim i velikim stvarima koje čine naš zajednički život. Bićemo i dalje ono što smo što smo bili od samog početka-prijatelji i sugrađani koji iznad svega vole svoj grad", kazala je odbornica Irina Dabović.

 
Zadovoljstvo zbog otvaranja Kancelarije, izrazio je i predstavnik najužeg rukovodstva stranke Ljubo Vukoslavčević.
 
Predsjednik Radomir Novaković Cakan uručio je istaknutim članovima, koji su dali značajan doprinos u predizbornoj kampanji, članske karte, koje su, sve, simbolično, pod rednim brojem 001.
 
Kancelarija Biram Bar, u zgradi poltičkih partija, opremljena je isključivo iz sredstava članova stranke.