Društvo

Četiri kandidata za mjesto direktora Luke Bar

by Portal Analitika | 01:12:2018 | 15:26:32

Na konkurs za mjesto izvršnog direktora Luke Bar prijavili su se Zarija Franović, Željko Ivanović, Vladan Vučelić i Dragan Nikezić, saopšteno je iz barske kompanije.
 
Prijave su, kako je konstatovao Odbor direktora, dostavljene neposredno ili poštom, a oni će odlučiti saglasno svojim, zakonskim i statutarnim ovlašćenjima.
 
Konkurs je objavljen 8. novembra, sa rokom trajanja od 15 dana.
 
Zarija Franović je od jula prošle godine do sredine oktobra ove godine pokrivao poziciju izvršnog direktora, kada ga je smijenio Odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur. Dragan Nikezić je do skoro bio direktor lučke kćerke firme - hotela “Sidro”, a nakon smjene Franovića obavljao je funkciju vd direktora Luke Bar.
 
Vladan Vučelić je aktuelni direktor podgoričkog Vodovoda, kome u decembru ističe mandat, a i dugogodišnji je šef podgoričkog DPS. Za mjesto izvršnog direktora konkuriše i Željko Ivanović, lučki radnik i funkcioner. On je prije segmentacije AD Luka Bar bio rukovodilac Službe priveza i odveza brodova, a potom je radio u Sektoru razvoja. Nakon diobe preduzeća radio je u “Port of Adria”, gdje je i doktorirao, a potom se posvetio konsultantskim i predavačkim poslovima, zatim i privatnom biznisu.