Društvo

Edukativna radionica na temu digitalnog marketinga

| 07:12:2018 | 15:33:24

Danas je u hotelu “Kalamper & Spa“ održana edukativna radionica za turističke poslenike grada Bara na temu „Od instagrama do digitalnih tehnologija – tips&tricks“, u organizaciji Turističke organizacije Bar.
 
Predavač na radionici je bio Dino Oreški, jedan od pokretača digitalnog marketinga u Hrvatskoj sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

 
Prisutni na radionici su se upoznali sa širokim spektrom aktivnosti digitalnog marketinga, kao i sa primjerima dobre prakse vodećih hotelsko-turističkih kuća i njihovih profila na društvenim mrežama  (Instagram, Facebook, Youtube). Predstavljen je i „put“ gosta od prve posjete nekom turističkom web sajtu, način na koji poredi cijene i kvalitet, sama kupovina, kao i kasnije recenzije nakon putovanja. Osim navedenog, predstavljene su i tehnologije kao što su chatbotovi, „machine learning“,  integracije sa CRM-ovima (Customer Relationship Management), beskontaktno plaćanje, kreiranje specifičnih ponuda na osnovu interesa gostiju i dr.

 
„Savremena tehnološka rješenja uticala su na svaki apekt života, pa je to slučaj i kada je riječ o putovanjima. I dalje se veoma cijeni preporuka prijatelja i rođaka, turistički vodiči i brošure i dr, ali online sadržaji postaju sve dominantniji, pa se organizacija ovakve radionice pokazala opravdanom, prije svega zbog mogućnosti koje pruža digitalni marketing, kao i zbog konstantne potrebe sa usavršavanjem i edukacijom. Turistička organizacija Bar će i budućnosti pratiti savremene trendove u turizmu i uz osluškivanje potreba turističke privrede nastaviti sa organizovanjem sličnih edukacija“, kažu iz TO Bar.