Društvo

Kalamper obilježio uspješnu poslovnu godinu

by Vjera Knežević Vučićević | 09:12:2018 | 13:30:10

Pred više od stotinu zvanica - predstavnika opštinskih i državnih organa, te ličnostima iz političkog, javnog, privrednog života Bara, sinoć je u hotelu „Kalamper“ u Dobroj Vodi na svečanosti organizovanoj povodom uspješnog završetka još jedne poslovne godine, vlasnik tog luksuznog objekta Elvir Kalamperović, prezentovao ostvarene rezultate kompanije.
 
„Željeli smo da se pohvalimo i podijelimo radost sa vama. Drago nam je da imamo ovoliko i kupaca i poslovnih partnera i prijatelja... Imamo ih još mnogo više, ali je, na žalost, ovaj hotel mali, pa ćemo uskoro morati sagraditi veći da bi ih mogao sve primiti“, kazao je Kalamperović, a njegova najava ispraćena je burnim aplauzom.
 

On je informisao da će do kraja decembra promet biti preko 20 miliona eura, što je za čak deset posto više od projektovanog za 2018. godinu.
 
„Sa nama su večeras i predstavnici poreske uprave koji mogu potvrditi da je obračunato preko tri i po miliona poreza kojeg uredno izmirujemo. Na bijeloj listi smo od osnivanja, a prošle godine smo zavrijedili mjesto u publikaciji '100 najvećih u Crnoj Gori', što nam je posebna čast i potvrda da se ističemo u svakom pogledu“, naveo je Kalamperović, izražavajući zadovoljstvo i zbog povećanja broja zaposlenih.
 

„Ove godine imamo 166 zaposlenih, od kojih je 87% sa teritorije Bara, oko pet posto ih je iz Ulcinja, a ostatak su stranci koji rade u našoj građevinskoj firmi. Jedan od prioriteta nam je i edukacija naših zaposlenih u svakom pogledu, a na razne načine i u brojnim oblastima nastojimo da doprinosimo zajednici, pa smo prepoznati kao društveno odgovorna firma“, istakao je Kalemperović. U prilog tome svakako svjedoči činjenica da su prošle godine donirali više od 50.000 eura u dobrotvorne svrhe.
 
„Najviše je od tih sredstava 'povukla' izgradnja kuće familiji Mašanović iz Crmnice, što je bio projekat koji smo mi pokrenuli, a realizovan je u saradnji i uz podršku naših prijatelja, privrednika Bara. Podrška smo i Košarkaškom klubu 'Mornar', već nekoliko godina podržavamo manifestaciju Dani Mrkojevića, a u brojnim akcijama učestvujemo i kao članovi Udruženja privrednika i Rotari kluba... Potrudili smo se, dakle, da naš doprinos zajednici bude prepoznatljiv“, podvlači Kalamperović.
 
Govoreći o poslovnim aktivnostima koje će obilježiti narednu godinu, istakao je plan izgradnje novog stambenog objekta na Velikom pijesku površine oko 4.000 kvadrata.
 

„Treba očekivati i završetak radova na kupalištu vrijednosti 280.000 eura koje realizujemo u saradnji sa Morskim dobrom. To su planovi dok jednog jutra ne dođe tata i kaže 'nijesam mogao da spavam, mogli bi još i ovo...'“, uz osmijeh i tvrdnju da su „na takve stvari i promjene planova koje diktira Emin Kalamperović odavno navikli, pa ih dočekuju spremni i raspoloženi, posebno zato što do sada nijednom nije pogriješio u procjeni“ zaključio je Elvir Kalamperović.
 
Zvanice su uživale u prelijepom ambijentu, izvrsno pripremljenim delikatesima, vrhunskim vinima, a ugođaju je doprinijelo i muziciranje mladih umjetnica Snežane i Mine, dua na violini i gitari.