Društvo

Žugić izabran za predsjednika Odbora direktora Luke Bar

by MINA | 11:12:2018 | 20:19:37

Za predsjednika Odbora direktora Luke Bar na konstitutivnoj sjednici jednoglasno je izabran Vojin Žugić.
 
Iz Luke Bar je saopšteno da je za zamjenika predsjednika na konstitutivnoj sjednici novog saziva Odbora izabran Aleksandar Jovović.
 
Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara barske kompanije, održanoj u ponedjeljak, izabran je novi Odbor direktora, kojeg čine Žugić, Vladan Radonjić, Biljana Jakić, Nedžib Ibrišimović i Jovović.
 
U prethodnom Odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Žugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Jovović.
 
Na konstitutivnoj sjednici tog Odbora početkom novembra, za predsjednika Borda kompanije jednoglasno je izabran Žugić, a za njegovog zamjenika Đelović.
 
Samo nekoliko dana nakon izbora tog Odbora, iz Vlade su objasnili da će njegovi članovi biti razriješeni i izabran novi Bord na vanrednoj Skupštini akcionara, zato što Honsić nema visoku stručnu spremu, što je uslov koji je predviđen statutom kompanije.
 
Novoizabrani Odbor direktora bi u narednom periodu trebalo da donese odluku o izboru izvršnog direktora barske kompanije.
 
Na javni konkurs za izbor izvršnog direktora prijavili su se Željko Ivanović, Vladan Vučelić, Dragan Nikezić i Zarija Franović.
 
Poziciju izvršnog direktora Luke Bar do oktobra je pokrivao Franović, kojeg je smijenio Odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur.
 
Taj Odbor direktora je ostao bez mandata kad je ostavku na članstvo sredinom septembra podnio Branislav Branković.