Društvo

Rotary klub Bar u Narodnoj kuhinji

| 18:12:2018 | 22:33:30

Iz Rotary kluba Bar danas su se oglasili saopštenjem:
 
Rotary klub Bar je donio odluku da, pored toga što je bio donator prilikom otvaranja Narodne kuhinje u Baru i što je sklopio ugovor o kontinuiranoj pomoći ovom humanom projektu, učini još jedan korak i posjetom kuhinji osjeti atmosferu mjesta koje pruža ljubav i toplinu sugrađanima koji nisu u mogućnosti da obezbijede hranu za sebe i porodicu.
 
Želja Rotarijanaca da ovom prilikom obezbijede dodatna sredstva za troškove kuvanja više od sto obroka za još jedan dan i da tog dana učestvuju u radu Narodne kuhinje je od „Žena Bara koje kuvaju srcem“ sa zadovoljstvom prihvaćena. Predstavnici Rotary kluba su imali čast da sa „Ženama Bara koje kuvaju srcem“ jedu hranu koja se sprema i dijeli za porodice u potrebi. Hrana je bila prijatna i izvanrednog ukusa, ali spoznaja da toliko građana Bara nema dovoljno hrane i da sa zebnjom iščekuje porciju iz kuhinje izaziva gorčinu i tugu u srcu. Teško je bilo gledati majke koje sa po troje i četvoro bose djece čekaju u redu za hranu. Predstavnici Rotary kluba su se uvjerili da „Žene Bara“ ne spremaju samo hranu, već prema mogućnostima sakupljaju novu i polovnu odjeću i obuću i dijele je onima koji nemaju. Kažu da se djeca puno obraduju kada dobiju polovne cipelice, jaknicu, a tek kada dobiju polovnu igračku.
 
Dan sa „Ženama Bara“ za rotarijance nije bio fizički naporan, ali siromaštvo i glad sugrađana teško pada svima koji imaju bar malo empatije za one koji su gladni. Projekat Narodne kuhinje ne bi smio biti projekat samo „Žena Bara koje kuvaju srcem“, njihovo srce je sigurno veliko i otvoreno za sve nevoljnike, ali to mora biti projekat svih barana koji mogu i žele da pomognu na bilo koji način.
 
Rotarijanci će nastaviti da pomažu, aktivno učestvuju i sprovode projekte koji doprinose da život u Baru bude ljepši i ugodniji.