Društvo

VIDEO: Humanitarni novogodišnji bazar na trgu

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Zoran Milošev | 21:12:2018 | 15:51:17

NVU "Žene Bara" koje je nedavno u gradu pod Rumijom otvorilo Narodnu kuhinju, od 20. do 23. decembra na glavnom gradskom trgu organizuje humanitarni novogodišnji bazar. Prihod od prodaje namijenjen je finansiranju rada kuhinje.

 
NVU "Žene Bara" pridobilo je simpatije građana nakon što je prošlog mjeseca, na sopstvenu inicijativu i uz podršku donatora, otvorilo Narodnu kuhinju u kojoj vrijedne žene te humanitarne asocijacije svakodnevno, volonterski, kuvaju obroke za materijalno ugrožene.
 
“Odlučile smo da ove godine izložimo naše ručne radove i razne proizvode koje spremamo najbolje što znamo, na šest štandova. Ovo je naš mali humanitarnii bazar, ali nadam se da ćemo sakupiti dosta novca za Narodnu kuhinju. Veoma smo zadovoljne dosadašnjom prodajom, jer ljudi, znajući da je bazar humanitarni, pokazuju veliko interesovanje da kupe ove zaista prelijepe rukotvorine", kazala je Ljiljana Vujović, predsjednica NVU "Žene Bara", koja je istakla da kuhinja veoma dobro radi i da je uprkos tome što su planirale da broj korisnika bude 100, on već povećan na 120. 

 
"Nismo mogle da ne izađemo u susret  dvijema mnogočlanim porodicama, koje su u veoma teškoj materijalnoj situaciji", naglašava Ljiljana Vujović.
 
Jasna Brnjada, volonterka Narodne kuhinje izložila je na novogodišnjem bazaru zanimljive slike rađene od kamenčića sakupljenih na barskim plažama.
 
“Sakupljam kamenčiće, operem ih , a onda ih obrađujem i pripremam za slike. U tome sam pronašla sebe i, već prvog dana prodala sam osam radova, čime sam veoma zadovoljna”, kazala je Jasna Brnjada, koja je sebe pronašla i u humanitarnoj organizaciji "Žene Bara" i Narodnoj kuhinji, jer, kako ističe, voli da pomaže siromašne, gladne i iznemogle, a puno joj znači i druženje sa svojim sugrađankama.
 
Na bazaru smo zatekli i malenu Stašu Eraković, koja je ponosna na svoju majku, koja takođe, pomaže starima i nemoćnima.

 
"Kupila sam kolačiće jer želim da pomognem siromašnima", kazala je Staša Eraković.

Od početka su, najprije na Facebook stranici "Žene Bara kuvaju srcem" a zatim i u Narodnoj kuhinji, Aleksandra Kosović i Tanja Nilović.
 
“Potrudile smo se da napravimo razne ukrase, kolače, novogodišje bombice, pletene ručne radove, džem, sok i liker od mandarine itd... Zadovoljne smo prodajom i zahvalne našim sugrađanima koji su iznova pokazali humanost i potvrdili da je Bar grad plemenitih ljudi", kazala je Aleksandra Kosović.

Tanja Nilović, koja je napravila mnoštvo domaćih kolača, upakovanih u novogodišnje paketiće, čestitala je građanima Bara božićne i novogodišnje praznike i pozvala ih da posjete bazar, koji je otvoren svakog dana, od 10 h do kasnih večernjih sati, do nedjelje 23. decembra.