Društvo

Rotarijanci podijelili novogodišnje shoe-box paketiće

by Željko Milović | 29:12:2018 | 19:36:30

Tradicionalna podjela novogodišnjih „shoe box“ paketića, koju deveti put zaredom organizuje Rotary klub Bar, realizovana je protekle sedmice u Baru. Rotarijanci predvođeni predsjednicom Slađanom Živanović su u OŠ „Jugoslavija“ dijelili paketiće u odjeljenju koje čine djeca sa posebnim potrebama. Djeca iz ovog odjeljenja su zauzvrat gostima recitovali novogodišnje pjesmice i pohvalili im se jelkom koju su sami izradili.
 

Podjela „shoe box“ paketića je nastavljena u Dječjem odjeljenju barske bolnice. I pored visoke temperature i drugih tegoba, mališani u barskoj bolnici su sa osmjehom i radošću primili novogodišnje paketiće.
 
Seoska osnovna škola u Dobroj Vodi je takođe od Rotary kluba Bar za svoje đake dobila „shoe-box“ paketiće. U saradnji sa predstavnicima Centra za socijalni rad, članovi Rotary kluba su u subotu u velikoj Sali Doma kulture uručili paketiće za oko 350 barskih mališana čije porodice se nalaze u stanju socijalne potrebe.
 

“Osmijeh na licima ove djece i njihova iskrena zahvalnost za jedan ovako skroman znak pažnje, je nešto što nas ne može ostaviti ravnodušnim. Shodno svojim mogućnostima nastavićemo da iniciramo i realizujemo akcije usmjerene na unapređenje kvaliteta života naših najmlađih sugrađana“,izjavila je predsjednica Živanović.