Društvo

TOB: Uspješno završen Novogodišnji hepening

| 03:01:2019 | 13:31:22

Iz Turističke organizacije su zadovoljni kako je protekao program dočeka Nove godine i ostali prateći program.
 
“Barani i njihovi gosti su tokom ‘Novogodišnjeg hepeninga’ na Trgu Vladimira i Kosare imali priliku da uživaju u različitim muzičkim stilovima. Ove godine u Baru je organizovan trodnevni program, a nastupili su regionalna folk zvijezda Aco Pejović, najpoznatiji crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković i jedan od najpoznatijih regionalnih bendova, Plavi orkestar. Da je organizatorima bilo važno da afirmišu i domaće izvođače govori i to da su kao predgrupe bili angažovani Dino Beharović i ‘D’ bend, Akademia i Perper.

 
Nijesu zaboravljeni ni najmlađi, pa je program u nedjelju 30. decembra počeo sa predstavom ‘Začarani Djeda Mraz’ u izvođenju NVO Maska iz Herceg Novog. Za ljubitelje klasične muzike organizovan je koncert hora ‘Antivari Musica’  koji je 31. decembra u podne izveo svoj repertor. Osim muzičkog dijela, posjetioci su mogli da degustiraju i kupe tradicionalne proizvode ovog kraja na novogodišnjem bazaru na velikom broju štandova, koji su postavljeni za ovu priliku. Procjena je da je tokom trodnevnog programa na trgu Vladimira i Kosare u Baru bilo oko 13.000 posjetilaca, dok na klizalištu svakog dana u prosjeku ima više od 500 klizača. Podsjećaja radi, klizalište će biti otvoreno do 22. januara, svakog dana od 10 h do 22 h, kada to vremenske prilike dozvoljavaju.

 
Kvalitetan muzički program dočeka Nove godine, besplatno klizalište, novogodišnji bazar, program za djecu, posebna praznična rasvjeta, kao i drugi sadržaji doprinijeli su tome da Bar i ove godine u prepoznatljivom stilu isprati staru i uplovi u Novu 2019. godinu”, kaže se u saopštenju Stručne službe Turističke organizacije Bar.