Društvo

TO Bar u Beču i Štutgartu

| 14:01:2019 | 13:25:43

Turistička organizacija Bar je predstavila turističku ponudu grada u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na Međunarodnom sajmu turizma “Ferien 2019” od 10. do 13. januara u Beču.
 
“Ferien” je važan turistički sajam, na kojem ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja. Na sajmu je prisutan i veliki broj predstavnika medija i posjetilaca koji se informišu o destinacijama za odmor
 
“Štand Crne Gore je privukao značajnu pažnju svojim dizajnom, a crnogorsku delegaciju na sajmu posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović. Austrija predstavlja važno emitivno tržište koje jednim dijelom može uticati na smanjenje sezonalnosti, ali je za uspjeh potrebno kontinuirano raditi na promociji, kako na sajmovima, tako i kroz uspostavljanje komunikacije i saradnje sa predstavnicima sa medija i turoperatora, što će I biti jedan od ciljeva nastupa na ovogodišnjem sajmu”, ističu u TO Bar.


Turistička ponuda Bara predstavljena je 12. i 13. januara i na sajmu turizma “CMT” u Štutgartu, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i sa JP Nacionalni parkovi Crne Gore. Ovaj sajam je specijalizovan za aktivne odmore i okuplja više od 2.000 izlagača iz cijelog svijeta i preko 240.000 posjetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa brojnim mogućnostima za aktivni turizam kao što su pješačenje, sportovi na vodi, ronjenje, kampovanje i dr.
 
“Svakog dana trajanja sajma, posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam. Da Crna Gora postaje sve interesantija destinacija za turiste iz Njemačke govori i to da će aviokompanija ‘Lufthansa’ uvesti aviolinije na relaciji Frankfurt- Tivat i Minhen - Tivat od aprila 2019. godine”, kažu u TO Bar.