Društvo

Biram Bar na sastanku sa Kolašincima

| 17:01:2019 | 17:47:22

Delegacija Biram Bar danas se sastala sa predstavnicima grupe birača "Šule i Mikan sa građanima za Kolašin". Saopštenje sa sastanka prenosimo u cjelosti:
 
“Nastavljajući svoje susrete sa grupama birača i strankama kojima je lokalna politika na prvom mjestu, delegacija Biram Bar: Radomir Novaković Cakan, predsjednik, Ljubiša Tadić, sekretar i odbornici Biram Bar u SO Bar Stevo Novaković i Irina Dabović, kao i član Borda direktora Vodovoda Ljubomir Vukoslavčević,  sastala se sa grupom birača "Šule i Mikan sa građanima za Kolašin" iz Kolašina, koje su predstavljali Milan Đukić, predsjednik SO Kolašin, Nemanja Bulatović, odbornik SO Kolašin, kao i pravnici Mladen Šuković i Božidar Pižurica.
 
Milan Đukić, predsjednik Skupštine opštine Kolašin je u uvodu rekao da je to najstarija grupa građana koja aktivno djeluje u Crnoj Gori- čak 12 godina te da su u tom periodu oni bili i pozicija i opozicija.
 
‘"Kolašin, kao i Bar, ima visoku građansku svijest. Svjesni toga, uvijek smo bili oni koji su se zalagali za pomirenje, za smirivanje strasti na lokalnom nivou. Grupe građana predstavljaju moderan evropski politički i organizacioni model. One su najbliže građanima i njihovim interesima jer nijesu opterećene centralizovanim partitokratskim modelom funkcionisanja. Isto ono što radi Biram Bar u svom gradu",  naglasio je Đukić i dodao da su njima uvijek bili bitni komunalni problemi i potrebe građana Kolašina, nego visoka politika. "To smo godinama dokazivali mi u Kolašinu i izuzetno mi je drago da su takav oblik prepoznali i birači u Baru kada je njih 2600 ukazalo povjerenje Biram Bar".
 
Govoreći o samom sastanku, on je istakao: "Kolašin je, kao i Bar, grad sporta i kulture- i u tim oblastima možemo i moramo ostvariti bolju saradnju. Bar kao grad sa preko 200 sunčanih dana i Kolašin kao skijaški centar, moraju bolje da se organizuju i povežu. Danas prugom, a sutra i auto– putem".

 
Zahvajujući se na prihvaćenom pozivu i vrlo konstruktivnom sastanku, predsjednik Biram Bar Radomir Novaković Cakan je rekao da su ovakvi sastanci neophodni Crnoj Gori. "Treba da prijateljski razgovaramo o onome što nas povezuje, a ne da se svađamo oko onoga što nas dijeli. Da pokušamo jedni drugima da pomognemo, a ne da odmažemo. Da pružimo ruku jedni drugima- a ne da podmećemo nogu".
“Koliko je bitno slušati građane, a ne raditi protiv njihove volje, pokazuje i današnja sječa čempresa u Baru. Umjesto da sjednemo i da se dogovorimo - nastavlja se nešto protiv čega je peticiju potpisalo više od 4.000 Barana i Baranki. Biram Bar ne mijenja svoje stavove. Mi smo i dalje protiv takvog rada, što smo i dokazali glasanjem ZA Građansku inicijativu na zasjedanju SO Bar”.
 
Radomir Novaković Cakan se ovom prilikom osvrnuo i na njegovo kratkotrajno odsustvo iz javnog života i predstojeću sjednicu SO Bar. "Nisu me viđali građani Bara prethodnih mjesec dana jer sam bio na operaciji. Evo, od danas sam u punom pogonu. U pravo vrijeme – pred skupštinsko zasjedanje koje će na dnevnom redu imati dvije jako bitne teme za sve građane Bara. Za razliku od nekih drugih koji, kada se završi kampanja, zaborave šta su obećavali – mi nismo takvi. Cijena legalizacija je za nas i  dalje tema broj 1 u Baru. Naš nastup će na skupštinskom zasjedanju i biti usmjeren u pravcu zaštite građana i držanja našeg obećanja datog tokom izborne kampanje. Isto je i sa Maljevikom. Građani nam u svakodnevnim susretima stalno govore o otvaranju novih radnih mjesta. Ovo je investicija koja je bitna za sve nas".

Na kraju su i  Milan Đukić, ispred grupe birača “Šule i Mikan  sa građanima za Kolašin” i Radomir Novaković Cakan ispred Biram Bar, naglasili da je današnji sastanak početak jedne dugoročne saradnje na dobrobit građana Kolašina i Bara, a samim tim, i Crne Gore.