Društvo

Protest nekoliko stotina Barana zbog sječe čempresa

by Željko Milović | 20:01:2019 | 14:06:35

Nekoliko stotina građana danas se okupilo ispred posječenih stabala čempresa u dvorištu Gimnazije kako bi iskazali protest protiv ovog čina, ali i da poruče kako će se boriti da se na tom mjestu ne podigne vrtić, već napravi novi park za djecu.

Učesnicima protesta obratili su se Miloš Pečurica, Jelena Selić i Bojan Rukavina, a potom i srednjoškolci Maida Kurgaš i Savo Lalošević, te profesorica razredne nastave Rada Višnjić.

Uz kritike na račun opštinske vlasti i načina na koji je izvedena sječa parka, istakli su kako imaju dva zahtjeva: da se obustavi izgradnja vrtića na ovoj lokaciji i da odgovaraju oni koji su odgovorni za sječu višedecenijskih stabala.


Među prisutnima je bilo i članova i funkcionera političkih partija, ali su se držali po strani, isključivo u svojstvu građana, jer je više puta istaknuto kako je skup „građanski, a ne politički“.

Uslijedila je protestna šetnja kroz grad, uz zadržavanje ispred zgrade MUP-a gdje su građani ironičnim aplauzom, a potom duvanjem u pištaljke iskazali svoje nezadovoljstvo zbog asistencije policije tokom rezanja čempresa.


Protestna šetnja je okončana tamo gdje je i počela - ispred ograđenog dijela dvorišta Gimnazije.