Društvo

Vatrogasci aktivni na svim poljima

by Ivanka Leković | 24:01:2019 | 13:26:46

Služba zaštite i spašavanja u Baru, u okviru koje je i Vatrogasna jedinica, svojim sugrađanima je na usluzi 24 sata dnevno. Pored uobičajenih intervencija na gašenju požara, asistencija kod saobraćajnih nezgoda, nije rjetkost da spašavaju kućne ljubimce ili sklanjaju gmizavce sa javnih površina.

 
Sinoć u 16:57 javljeno im je da gori kuća u Sutomoru. Na intervenciju su izašli sa dva vozila i šest vatrogasaca. Na licu mjesta nisu zatekli plamen, jer su stanari sami ugasili požar. Gorjele su stare gume i stvari u ostavi ispod stepenica, a požar je oštetio i brojila za struju.
 
“Na mjestu požara je bila i patrola MUP-a. O oštećenju brojila obaviještena je Elektrodistribucija”, kazali su Radio Baru i Bar Infu.

 
Dva vatrogasna vozila sa posadama angažovana su preksinoć oko 17:30 kako bi izvukli kamion sa prikolicom, rožajskih registarskih tablica, koji je kod Crvene plaže probio zaštitnu ogradu na magistralnom putu Sutomore- Bar.
 
Kamion se zadržao na zemljištu ispod magistrale, a prikolica prepriječila put.
 
Vatrogascima je bilo potrebno sat i po da izvuku kamion i prikolicu sklone sa magistrale. Da bi ubrzali akciju rezali su bankinu i betonski stub.
 
Ipak, saobraćaj nije bio potuno blokiran, jer su vozila propuštana jednom trakom. Vozač je potom, na svoju odgovornost, spustio kamion na makadamski put iznad plaže, gdje se i okrenuo.

 
Ovo je treće iskliznuće kamiona na ovoj dionici. Šleper albanskih registarskih oznaka, 19. novembra, prepriječio se na magistrali. Nakon toga, 3. decembra prepriječio se drugi šleper. Došlo je do izlivanja ulja po magistrali, a Služba zaštite posipala je pijesak po asfaltu, i nakon toga ispirala ovu dionicu. Radi sigurnosti, postupak su ponovile ekipe “Crnagoraputa”, čija je nadležnost održavanje magistralnih puteva.
 
Zbog učestalih nezgoda ovakve vrste na Crvenoj plaži i na Ratcu, gdje su se za posljednjih pola godine dogodilo nekoliko sličnih nezgoda i saobraćaj bio blokiran u nekoliko navrata, iz Službe zaštite danas su se dopisom obratili Direkciji za saobraćaj, kako bi se skrenula pažnja na učestale nezgode i našlo odgovarajuće rješenje.