Društvo

TOB na sajmu u Bratislavi

| 24:01:2019 | 19:55:04

Nakon dvogodišnje pauze, Turistička organizacija (TO) Bar ponovo predstavlja turističku ponudu grada na trodnevnom međunarodnom sajmu turizma ITF Slovakiatour u Bratislavi. Tokom sajma biće organizovani sastanci sa turoperatorima i intervjui sa predstavnicima medija.
 
"Slovačka je važno emitivno tržište, prije svega zbog navika Slovaka da putuju u inostranstvo na ljetnje odmore, ali i zbog sve bolje ekonomske situacije i povećanja raspoloživog dohotka građana. Procjene su da će u 2019. prosječna nominalna plata u privredi iznositi 1.011 eura. Glavni motivi putovanja za Slovake su i dalje pasivni odmori, a najčešće biraju tradicionalne, provjerene i sigurne destinacije među kojima je i Crna Gora. Nakon perioda stagnacije, u 2019. se očekuje rast interesovanja Slovaka za organizovana putovanja i za druge destinacije, međutim pozicija Crne Gore nije ugrožena jer kod nas osim turista koji dolaze organzovano imamo i jedan broj individualaca", ocijenio je direktor TO Bar Emil Kukalj.

 
Iz TO dodaju da su ponude Bara i Crne Gore predstavljene na štandu od 30 kvadratnih metara “koji je centralno pozicioniran i koji privlači značajnu pažnju posjetilaca”.
 
U cilju kvalitetne prezentacije naše kulturne baštine, organizovan je i nastup barskog KUD „Jedinstvo“ koji je izveo igre iz Crne Gore.
 
"Bila je ovo prilika da se posjetioci i fotografišu sa članovima barskog folklora, a u cilju animiranja posjetilaca, na štandu je organizovana i nagradna igra koja je za cilj imala i uvećanje baze kontakata. Crnogorski štand prvog dana Sajma posjetili su i predstavnici Ambasade Crne Gore iz Beča, koja je nadležna i za teritoriju Slovačke", dodali su iz TO Bar.

 
Sajam ITF Slovakiatour je najveći sajam turizma u Slovačkoj i jedan od značajnijih u centralnoj Evropi, a procjene organizatora su da sajam svake godine posjeti više od 70.000 posjetilaca.