Društvo

Gr.inicijativa: Zadržaćemo neutralnost, sami odlučite

by Željko Milović | 02:02:2019 | 17:10:51

Danas su se otvorenim pismom oglasili predstavnici Građanske inicijative, na zahtjev političke partije Biram Bar u vezi sa prijedlogom opozicionih partija za raspisivanje referenduma. Odgovor kojeg potpisuju Vesna Pavićević, Branka Ćalasan, Aleksandra Leković, Miloš Pantović i Ognjen Banović, prenosimo integralno:
 
* Obraćamo Vam se povodom zahtjeva da iznesemo stav kao predstavnici Građanske Inicijative, a u vezi sa raspisivanjem Referenduma. Peticija koju je potpisalo preko tri hiljade građana u sebi je sadržala jasno definisane zahtjeve koje smo iznijeli na sjednici SO Bar. Nigdje u toj peticiji nije navedeno izjašnjavanje o mogućem referendumu. Jasno Vam je da iz toga slijedi da mi nismo ovlašćeni da odgovorimo na Vaš zahtjev. Bila bi to gruba zloupotreba povjerenja Ijudi koji su podržali Građansku inicijativu. Kao što smo do sada bili nestranački pokret, iako smo se bavili javnim odnosno političkim problemom, tako ćemo i sada zadržati neutralnost. I kao što se do sada nismo obraćali ni jednoj partiji, već građanima, tako će biti i ovog puta.
 
Vas su odabrali građani da štitite njihove interese. Nadamo se da ćete postupiti odgovorno i sa savješću. lako bi se moglo reći da ste ovim od nas tražili dozvolu za Vaše dalje djelanje, nije nam jasna potreba za tim. Kao politička partija, Vi ćete odlučiti u skladu sa onim što mislite da je najbolje za naš grad.
 
Gradanska inicijativa je u svom okrilju okupila razne Ijude i jedini aršin do koga nam je stalo jeste - da li si za dvorište i park. Za prava djece i građana ili si za loše odluke koje je donio neko davno. Da li si za Ijude ili za samodovoljni državni aparat koji će učiniti sve da zaštiti sebe od naroda.
 
Kao podnosioci građanske inicijative, mi smo tehnički dio koji je pismeno oblikovao i fizički dostavio volju građana Skupštini opštine. Nadamo se da je ovim odgovoreno na Vaš zahtjev.