Društvo

OŠ BJO: Obnovljena fiskulturna sala i prostorije za prvake

| 05:02:2019 | 12:27:13

U OŠ ''Blažo Jokov Orlandić'' završena je sanacija fiskulturne sale i adaptacija prostorije za produženi boravak učenika I razreda, ukupne vrijednosti 28.000 eura, koji su izdvojeni iz budžeta Ministarstva prosvjete, a dio sredstava obezbijedila je sama škola.
 
Od danas, učenici škole pohađaće nastavu fizičkog vaspitanja u znatno boljim uslovima, nakon sanacije fiskulturne sale na kojoj su izvedeni sljedeći radovi: popravka zidova, gletovanje, postavljanje parketa, demontaža postojećih i montaža novih PVC profila i ugradnja led rasvjete.

 
Takođe, za potrebe produženog boravka učenika prvog razreda adaptirana je učionica u kojoj je postavljen laminat, izvršena izolacija spoljašnjeg dijela zida, te je postavljena nova bravarija.
 
Ovim povodom, direktor škole Mustafa Peročević, zahvalio je Ministarstvu prosvjete na izdvojenim sredstvima i dodao da je za pomenute radove škola je iz sopstvenih sredstava izdvojila 1.500 eura.
 
“Danas smo u prilici da djecu uvedemo u adaptiranu fiskulturnu salu i vjerujem da će im časovi fizičkog vaspitanja biti mnogo draži i zanimljiviji. Školski sport je tema o kojoj se mnogo govori, a razvijanje zdravih navika i stilova života je nemjerljiva vrijednost, naročito za učenike osnovnih škola. Takođe, suočeni smo sa činjenicom da mnogi roditelji koji rade nemaju gdje da ostave svoje prvake, osim u produženom boravku, a naša škola je ocijenila značajnim da upravo adaptira ovu prostoriju, kako bi najmlađim učenicima obezbijedila ugodan boravak“, zaključio je Mustafa Peročević, direktor OŠ “Blažo Jokov Orlandić”.