Društvo

Zasijedao Opštinski odbor DPS Bar

| 13:02:2019 | 11:32:06

Opštinski odbor DPS Bar, je na sinoć održanoj sjednici, razmatrao Izvještaj o realizaciji izbornog programa i rada Kluba odbornika za 2018. godinu, kao i Plan rada opštine Bar za 2019. godinu. Sjednici je prisustvovao Goran Jevrić u svojstvu koordinatora Izvršnog odbora DPS Crne Gore. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upoznao je članove Opštinskog odbora sa Izvještajem o realizaciji projekata tokom 2018. godine i planom za 2019. godinu, i tom prilikom istakao mjerljive rezultate na polju finansijske i sveukupne stabilizacije nove lokalne uprave. Lokalna uprava u Baru je nakon poslednjih lokalnih izbora osvježena novim kadrovskim rješenjima iz svih članica vladajuće koalicije, koji su garant da će u narednom periodu realizacijom projekata ‘za ljepši i razvijeniji Bar’ omogućiti dodatno unapređenje kvaliteta života naših građana.

Akcenat u 2019. godini stavljen je na unapređivanje putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, posebno na području naselja Dobre vode i Veliki pijesak, uz podsjećanje da je radna grupa opštine Bar, Javnog preduzeća ‘Vodovod i kanalizacija’ Bar i Regionalnog vodovoda, prije utvrđenog roka, završila izradu Projektnog zadatka za izradu Strategije vodosnabdijevanja Bara. Time se po prvi put pristupilo rješavanju problema vodosbdijevanja na bezvodnom dijelu opštine koji gravitira ka Skadarskom jezeru, Crmnici i Krajini, što će uz dodatnu podršku značajno unaprijediti kvalitet života na cijeloj teritoriji opštine Bar.


Predsjednica OO DPS Bar Branka Nikezić predstavila je Izvještaj o radu Kluba odbornika u aktuelnom sazivu Skupštine opštine Bar. Nikezić je istakla značaj odgovornog vršenja vlasti i uspješne realizacije Programa partije koji je dobio podršku Barana na izborima, uz ocjenu da razvoj Bara treba da bude okosnica svake politike jer je to u najvećem interesu svih građana.

Učešće u raspravi imali su i članovi Opštinskog odbora, koji su istakli svoje stavove i dali bezrezervnu podršku predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, i takođe izrazili podršku rukovodstvu partije na odbrani najvitalnijih vrijednosti našeg društva od značaja za budućnost Crne Gore.

Član Izvršnog odbora DPS-a Crne Gore Goran Jevrić istakao je zadovoljstvo realizacijom projekata koji su u Baru realizovani u prethodnom periodu koji potvrđuju da je Bar grad potencijala i razvoja koji će novo rukovodstvo Bara, na čelu sa Dušanom Raičevićem, uspjeti realizovati u najboljem interesu za građane Bara.

Jevrić je naglasio da je glavna prepoznatljivost Demokratske partije socijalista u proteklih 20 godina bilo jedinstvo među članovima i apsolutna posvećenost demokratskom razvoju Crne Gore. DPS je u svim izazovnim trenucima kroz noviju istoriju prepoznao mnoge zamke i znao izabrati pravi put razvoja, od najsiromašnije republike bivše SFRJ do članice NATO i regionalnog lidera u evropskim integracijama, i da je važno da tako i ostane, uprkos opstrukcijama koje dolaze iz raznih domaćih i inostranih nedobronamjernih centara moći. Zbog toga je važno očuvati vrijednosti DPS-a koje se ogledaju u jedinstvu i nedvosmislenoj podršci rukovodstvu partije, naglasio je on.

Tokom rasprave članova Opštinskog odbora, aktuelna situacija u vezi izgradnje vrtića okarakterisana je kao opstrukcija opozicionih predstavnika i jednog broja medija kroz sprečavanje realizacije kapitalnih i razvojnih projekata, te da fokus protesta nije zaštita životne sredine kako se u javnosti to želi predstaviti. Stoga, Opštinski odbor očekuje da se u narednom periodu pitanjem izgradnje vrtića, direktnijim angažmanom i sa većim intenzitetom, bave nadležne državne institucije iz reda investitora i nadzora nad izvođenjem radova, kako bi se spriječilo da i dalje generacije najmladjih u Baru trpe zbog ‘loših igara starijih’.

Na sjednici je takođe bilo riječi o predstojećim partijskim obavezama i aktivnostima u vezi predstojećeg Kongresa Partije koji će biti održan na jesen, te o značaju partijskih izbora u okviru Opštinske izborne konferencije koja će biti organizovana tokom narednih mjeseci”, zaključuje se u saopštenju Službe za informisanje OO DPS Bar.