Društvo

Bivši đak obnovio učionicu virpazarske škole

by Ivanka Leković | 26:02:2019 | 11:53:38

Prvaci iz OŠ “Jovan Tomašević” na Virpazaru, zahvaljujući bivšem učeniku Albertu Muratoviću, od juče nastavu pohađaju u renoviranoj učionici.
 
Direktor ove obrazovne ustanove Miodrag Šćepanović kazao je Radio Baru i Bar Infu da Muratović sada radi u SAD, ali je nedavno posjetio školu i svoju učiteljicu Sonju Nedović.
 

Šćepanović objašnjava da je krovna konstrukcija bila oštećena i da su, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete popravili krov. Muratović je sastrugao, izgletovao, ofarbao zidove vedrim bojama, a pri postavljanju laminata pomogao mu je takođe bivši učenik ove škole, Andrija Purlija, kao i drugovi iz generacije, Marija Đurović, Zorana Klisić i Radovan Rajković.
 

Šćepanović ističe da su prvaci, za koje je ova učionica i bila namijenjena, sa radošću pomagali tokom radova. U novu učionicu prešli su juče, uz slatkiše kojima ih je počastio Muratović.
 
“Ovo je divan primjer, nadamo se da će takviih biti još”, kaže Šćepanović, dodajući da se uz pomoć Savjeta roditelja prikuplja novac za rekonstrukciju školske biblioteke.
 

Sjutra će u Školi na Virpazaru biti organizovan tradicionalni maskenbal. Komisija, u čijem sastavu su predstavnici Savjeta roditelja i nastavnici, izabraće najbolje maske, za koje su obezbijedili i nagrade.