Društvo

TOB na berlinskom ITB-u

| 07:03:2019 | 10:37:23

Turistička organizacija Bar i ove godine predstavlja ponudu na vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB, koji se održava u Berlinu od 6. do 10. marta.
 
Na sajmu je predstavljena kompletna ponuda grada. Nešto veće interesovanje vlada za aktivne odmore, putovanja koja obuhvataju posjetu kulturno istorijskim znamenitostima, kao i gastro ponudu.
 
“Emitivno tržište Njemačke je i dalje stabilno, svi podaci govore o tome da će kao i prošle i ove godine doći do blagog povećanja broja međunarodnih odlazaka (oko 2%), ali da će takođe doći i do povećanja kada je u pitanju njihova potrošnja (oko 3%). U porastu je i tražnja za kraćim putovanjima (dva do četiri dana). Imajući u vidu da je Crna Gora zanimljiva turistička destinacija Njemcima, možemo očekivati da u narednom periodu jedan broj njih posjeti i Bar. I dalje je veoma rano govoriti o nastupajućoj ljetnjoj turističkoj sezoni, ali imajući u vidu najave sa ovog sajma i bolju avio povezanost možemo izraziti umjereni optimizam”, kazali su iz Stručne službe TOB-a.
 
Na štandu Nacionalne turističke organizacije su nastupile i LTO Podgorice, Ulcinja, Kotora, Budve i Tivta, kao i veliki broj predstavnika turističke privrede Crne Gore.
 
Po značaju i veličini ITB Berlin je jedan od najbolje rangiranih međunarodnih berzi turizma. Prošle godine je na sajmu bilo prisutno 10.000 kompanija iz 186 zemalja svijeta kao i više od 170.000 posjetilaca, od kojih su 110.000 bili profesionalci iz oblasti turizma. Procjene su da se tokom sajma ugovore poslovi vrijednosti preko 7 milijardi eura.