Društvo

VIDEO: Proglašeni sportisti Bara za 2018.

Nemanja Janković / Ilija Kovačević, snimatelj: Zoran Milošev, montaža: Adi Karađuzović | 08:03:2019 | 15:42:32

Članica karate kluba “Bar” Vasilisa Bujić u ženskoj i Nemanja Vranješ, košarkaš “Mornara”, u muškoj konkurenciji, sportisti su Bara za 2018. godinu. Njima su danas na prigodnoj svečanosti u velikoj sali SO Bar uručene nagrade od strane predsjednika Opštine Dušana Raičevića i potpredsjednice Opštine Bar Tanje Spičanović.
 

Vasilisa Bujić se u prošloj takmičarskoj godini okitila brojnim titulama. Reprezentativka Crne Gore već duži niz godina, bila je državni šampion u borbama za seniorke +68 kg, dok je bla treća na Balkanskom prvenstvu u u borbama za mlađe seniorke +62 kg. Na Evropskom prvenstvu u borbama za seniorke, (Sofija -Bugarska) bila je peta, dok je prva mjesta osvajala na Prvenstvu Evrope malih zemalja u borbama za seniorke +68kg (pojedinačno), te u borbama ekipno za seniorke. Osvajač je prvih mjesta na svim značajnim turnirima u zemlji i regionu: “Trofej Bara”, “Beogradski pobjednik”, “Banja Luka Open”, “Transilvanija Open” u Rumuniji, “Kup Šampiona” u Podgorici, “Ilidža Open” u Sarajevu, dok je na “Nikon Openu” - Kupu Evrope mladih do 21. godine, osvojila drugo mjesto.
 
Nemanja Vranješ je član šampionske generacije KK “Mornar”, koja je po prvi put u istoriji kluba osvojila titulu prvaka Crne Gore. Uz to, sa ekipom “Mornara” bio je finalista Kupa Crne Gore, polufinalista ABA lige, te standardni član seniorske reprezentacije Crne Gore koja je nedavno izborila istorijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini.
 

Za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je Mihajlo Pavićević, šef struke KK “Mornar”, koji je sa ovom ekipom osvojio titulu šampiona Crne Gore i bio finalista Kupa, dok je po izboru KSCG proglašen za najboljeg trenera u 2018. godini.
 
Za sportskog radnika u 2018. godini, proglašen je Nenad Vujanović, čelni čovjek ŽOK “Luka Bar” i član predsjedništva OSCG. Vujanović je dugogodišnji uspješni rukovodilac ovog sportskog kolektiva, koji se u svojoj istoriji okitio sa devet titula prvaka Crne Gore i sedam puta osvajao Kup Crne Gore.
 
Sportska ekipa godine je košarkaški klub “Mornar”! Barski tim je u 2018. godini postao državni šampion naše zemlje, bio finalista Kupa Crne Gore, te polufinalista ABA lige i učesnik ULEB kupa za 2018/19.

Komisija je dodijelila i dvije specijalne nagrade i jedno posebno priznanje. Specijalna nagrada otišla je u ruke odbojkaških predstavnika iz Bara. To priznanje je pripalo liberu ŽOK “Luka Bar” i reprezentativki Crne Gore Melisi Cenović. Ona je po izboru OSCG proglašena za najbolju odbojkašicu u Crnoj Gori u 2018. godini, dok je sa ŽOK “Luka Bar” bila šampion Crne Gore.
 
Druga specijalna nagrada pripala je Nikoli Masoničiću, treneru ŽOK “Galeb”. On je sa ovim klubom u 2016. i 2018. osvojio Kup Crne Gore, dok je sa juniorkama Crne Gore zauzeo prvo mjesto u 2017. godini. Sa kadetskom reprezentacijom naše zemlje, kao selektor bio je prvi na Prvenstvu Balkana 2018. godine. Trenutno je selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore. Mladi i perspektivni trener za primjer po svim pitanjima, kaže se u obrazloženju.
 
Posebno priznanje od Komisije dobio je dugogodišnji sportski i fudbalski radnik iz našeg grada, Dino Karađuzović. On je već dvadesetak godina sekretar FK “Sloga” iz Starog Bara. Pored toga je delegat na fudbalskim utakmicama Južne regije, član Skupštine FSCG u tri mandata, dobitnik prestižne nagrade FSCG 2003. godine, te dobitnik priznanja Fudbalskog saveza opštine Bar za 2015. godinu, kao i dobitnik nagrade Fudbalskog saveza Južne regije za 2016. godinu.
 

Kao i svake godine, Komisija je izabrala i 12 perpspektivnih sportista Bara.

Laureati za ovu godinu su: Tamara Vukoslavčević - član startne postave ŽOK “Luka Bar” i kadetska rerpezentativka Crne Gore koja je u 2018. godini osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana, Luka Bajraktarović - član RK “Mornar 7” i kadetski reprezentativac naše selekcije sa kojom je nedavno osvojio drugo mjesto na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu, Armin Kolar - član FK “Sloga” iz Starog Bara i pionirski reprezentativac Crne Gore, Vasilije Perišić - član FK “Hajduk”, Balša Živanović - član KK “Mornar” i mlađih selekcija KSCG, Nevena Vukčević - članica prve postave OK “Galeb” koja je 2018. godine osvojila Kup Crne Gore i kadetska reprezentativka Crne Gore koja je u 2018. godini osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana, Ognjen Vojvodić – AK “Mornar”, prvak države za pionire i mlađe juniore, u 2018. godini od strane ASCG je proglašen za najboljeg pionira u 2018. godini, a vlasnik je i deset pionirskih rekorda Crne Gore, Jovana Milić - članica karate kluba “Bar” i reprezentativka Crne Gore već četiri godine zaredom, osvajačica prvih mjesta na Prvenstvu Crne Gore i Balkanskom šampionatu, ali i brojnih turnira u zemlji i regionu, Ognjen Kuzmanović - član JU JITSU kluba “Mornar”, prvak Crne Gore u borbama, Anabela Mujovi – AK “Sanja”, između ostalog vlasnica osam rekorda Crne Gore i to šest u dvorani i dva na otvorenom, Dragan Đurašić - Kik boks klub “Bar”, šampion Crne Gore do 52 kg, reprezentativac Crne Gore za kadete i osvajač mnogobrojnih međunarodnih takmičenja, Amir Papazi - Atletski klub “Tempo”, učesnik u bacanju koplja na Prvenstvu Evrope do 18 godina u mađarskom Đeru, te osvajač petog mjesta na Prvenstvu Balkana do 18 godina u Istanbulu, kao i mnogobornjih turnira u zemlji i regionu.
 
Komisija je i u ovoj konkurenicji dodijelila specijalnu nagradu. Ona je pripala Eleni Stojanović, članici JU JITSU klub “Mornar”. Elena je u prošloj godini na Svjetskom prvenstvu u Atini osvojila treće mjesto, bila prvak Balkana, te višestruki prvak Crne Gore. Osvojila je osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje na međunarodnim prvenstvima u inostranstvu.
 
Komisiji je pristiglo 29 prijedloga, od čega šest za sportistu godine, dva za sportsku ekipu, 13 za perspektivnog sportistu, četiri za zaslužnog sportskog radnika, tri za trenera godine i jednan za dobijanje posebnog priznanja.
 
Komisija je ove godine radila u sastavu: mr Tanja Spičanović (predsjednica) i članovi Zorica Đukić, Branislav Nenezić, Ilija Kovačević i Nemanja Janković, dok je sekretar bio Stevo Nikočević.