Društvo

Pehar i pet zlatnih medalja za PPU Svetionik

by Željko Milović | 08:03:2019 | 16:29:02

Na 14. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi”, u okviru Novosadskog sajma, uručene su nagrade ustanovama i pojedincima koji su učestvovali u ocjenjivanju kvaliteta. Iz Bara jedini predstavnik je bila privatna predškolska ustanova “Svetionik”, kojoj je pripala najviša nagrada – zlatni pehar i pet zlatnih medalja za kvalitet obrazovanja.
 
“Prošle godine ‘Svetionik’ je osvojio veliku zlatnu medalju, a ove godine se bolje predstavio u svim segmentima svog rada i osvojio najveće priznanje veoma cijenjenog Sajma obrazovanja koji ima međunarodni karakter. Ovo je nagrada cijelog kolektiva, naših vaspitaca i svih stručnih saradnika. Jednako su nagrađeni i zaslužni svi naši roditelji koji nam ukazuju povjerenje skoro 18 godina postojanja vrtića. Nagrada je nova inspiracija i potvrda našeg konstantnog ulaganja u inovativne metode rada sa djecom. Izuzetno smo ponosni što smo naš Bar okitili sa pet zlatnih medalja i zlatnim peharom”, rekla je za Bar Info iz Novog Sada Ivana Durutović, rukovodilac PPU “Svetionik”.
 

Na ocjenjivanju kvaliteta učestvovalo je više od 130 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i visokoobrazovnih institucija iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Rumunije i Srbije.
 
Pored barskog “Svetionika”, još dvije predškolske ustanove su ponijele pehare u Crnu Goru, i to iz Bijelog Polja i Budve.