Društvo

Novi besplatni kurs italijanskog jezika

by Željko Milović | 10:03:2019 | 18:09:42

Nevladina organizacija Zajednica Italijana u Crnoj Gori, podružnica Bar, ponovo organizuje besplatni kurs italijanskog jezika.
 
Kurs će se održavati za prvi, početni nivo znanja italijanskog jezika (A1), bez limita godina. U toku je prijavljivanje, a kurs počinje odmah po popunjenju kvote upisa. Zainteresovani se mogu javiti na brojeve telefona 067/315-398 i 067/267-232.
 
Predavanja će se održavati u OŠ “Meksiko“.
 
Program besplatnog italijanskog jezika otpočeo je 2007. godine i do sada je obučeno više od 700 polaznika.
 
“Osim u Baru, projekat se sprovodio u Kotoru, Tivtu, Petrovcu, Cetinju, Podgorici i u opštinama na sjeveru Crne Gore. Odziv je odličan, a svake godine se prijavi najviše mladih, ali ima i doktora, advokata, prosvjetnih radnika... Nakon završenih predavanja, vrši se interna provjera znanja, a polaznici koji su ispunili uslove dobijaju diplome”, rekao je za Bar Info Vicko Paladin, predsjednik barske podružnice Zajednice Italijana u Crnoj Gori.
 
Zajednica Italijana u Crnoj Gori registrovana je kao NVO, i okuplja ljude koji su porijeklom, po očevoj ili majčinoj liniji, Italijani. Osnovana je početkom 2004. godine, sa ciljem očuvanja i širenja italijanske kulture na ovim prostorima.