Društvo

OO DPS Bar: Na djelu je hibridni rat putem medija

| 19:03:2019 | 12:33:04

Saopštenjem za javnost se oglasio OO DPS Bar. Obraćanje prenosimo u cjelosti:
 
“Sjednica koordinatora i predsjednika mjesnih odbora DPS Bar, na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija u Baru i Crnoj Gori, održana je sinoć u Baru. Sastanku je prisustvovao član Izvršnog odbora DPS-a Crne Gore Goran Jevrić, koji je ocijenjenio da je politička situacija u Baru i Crnoj Gori stabilna, te da se mora iskoristiti ekonomski povoljna situacija u državi i opštini, za nastavak aktivnosti na realizaciji Izbornog programa naše Partije u punom kapacitetu. 
 
Jevrić je kazao da politika DPS-a nema alternativu. On je istakao neophodnost očuvanja jedinstva među članovima na svim nivoima, što je zaštitni znak naše Partije, te da DPS kao takav nema adekvatnog političkog protivnika na crnogorskoj političkoj sceni.
 
Predsjednica Opštinskog odbora DPS Bar Branka Nikezić upoznala je kordinatore i predsjednike mjesnih odbora sa obavezama i zaduženjima koja predstoje u susret Opštinskoj izbornoj konferenciji. Nikezić je istakla da će se u naredim danima intenzivirati terenske aktivnosti, i da će akcenat biti stavljen na uključivanje u rad organa Partije novih i mladih ljudi, sve u cilju obezbjeđivanja enegrije koja će DPS unaprijediti.
 
Bilo je riječi i o projektu izgradnje vrtića za koji je Opština Bar predložila dvije lokacije koje su u vlasništvu Vlade Crne Gore. Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da će lokalna samouprava uložiti sve svoje napore kako bi najmlađi stanovnici našeg grada dobili novu predškolsku ustanovu.
 
Neizostavna tema sastanka bila je i ‘hibridni rat’  koji se putem određenih medija, kao vidom parapolitičke organizacije, vodi protiv aktuelne vlasti na čelu sa DPS-om, a koji je finansiran i potpomognut sa stranih i međunarodnih adresa, kako bi se vještačkim putem pokušala izazvati politička kriza u Crnoj Gori i smijenila demokratski izabrana vlast.
 
Opštinski odbor DPS Bar smatra da takozvani građanski protesti, iza kojih stoje svima poznata lica crnogorske opozicione političke scene, ni u kom  slučaju ne predstavljaju i ne mogu predstavljati prijetnju za legitimno izabranu vlast, kao ni smetnju za dalji ekonomski i društveni razvoj Bara i Crne Gore, na putu napretka ka zacrtanim evropskim ciljevima”, kaže se u saopštenju koje potpisuje Služba za informisanje OO DPS Bar.