Društvo

Dubrovnik od maja ponovo plovi na liniji Bar-Bari

| 22:03:2019 | 15:22:50

Predstavnici Barske plovidbe i Jadrolinija iz Rijeke su danas u Baru potpisali ugovor o poslovnoj saradnji na održavanju linije Bar-Bari za 2019. godinu. Linija startuje 21. maja, putovanjem iz Barija za Bar. Prvo uplovljenje broda “Dubrovnik” u luku Bar se očekuje 22. maja u jutarnjim satima.
 
“Potpisivanju ugovora sa strane Barske plovidbe AD prisustvovali su capt. Ljubomir Kočović, predsjednik OD, capt. Lazarević Radojica i Bedrija Bibezić, članovi OD i Tihomir Mirković, Izvršni direktor. U ime kompanije Jadrolinija potpisivanju ugovora su prisustvovali David Sopta, predsjednik Uprave i Vjekoslav Dorić, zamjenik predsjednika Uprave ‘Jadrolinije’. Takođe, sklapanje ugovora za tekuću 2019. godinu između Barske plovidbe i Jadrolinije upriličeno je u prisustvu Ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori, g-dina Veselka Grubišića.

 
Brod ‘Dubrovnik’, vlasništvo Jadrolinije, će u periodu od druge polovine maja do kraja novembra spajati obale Crne Gore i Italije i to sljedećom dinamikom: u maju i junu jednom sedmično, julu i avgustu dva puta sedmično, i u septembru, oktobru i novembru jednom sedmično. Komercijalni uslovi koji su dogovoreni će biti na nivou prošle godine”, kaže se u saopštenju “Barske plovidbe”.
 
Tokom 2018. godine na liniji Bar-Bari, brod „Dubrovnik“ je imao 74 prelaza Jadranskog mora. U tom periodu je prevezeno 21.887 putnika, 3.955 automobila, 888 kamiona, 206 kampera, 44 autobusa, 36 prikolica i 460 motocikala.