Društvo

Komunalno: Nemojte bacati kabasti otpad bez dogovora

by Željko Milović | 29:03:2019 | 10:00:34

Iz DOO Komunalne djelatnosti su se se danas oglasili saopštenjem u kome ističu da su “u posljednje vrijeme često kritikovani od strane građana zbog kabastog otpada koji se nalazi pored kontejnera”, ali da je jasno kako je takvo stanje “nepoštovanje našeg rada od strane određenog broja građana, koji šut, grane, stari namještaj… kamionima odlažu pored kontejnera”.
 
“Time prave ružnu sliku našeg grada, nama nanose naknadne troškove sakupljanja i deponovanja otpada”, kažu u Komunalne djelatnosti doo, i ističu da su “mnogo puta o ovakvim primjerima obavjestili Komunalnu policiju u čijoj je nadležnosti sankcionisanje nepoštovanja Odluke o komunalnom uređenju grada od strane građana”.
 

“Ovim putem molimo građane  da kućni otpad odlažu u kontejnere koji su za to predviđeni. Takođe molimo da za potrebe odlaganja otpada koji ne spada u kućni (stari namještaj, kućanski aparati , otpad od renoviranja stanova, pločice, daske, metal i sl.) sa nadležnom službom našeg Društva dogovore dinamiku preuzimanja te vrste otpada na br. tel. 030/312 479 ili 030/311 418 kako ne bi stvarali ružnu sliku pored kontejnerskih mjesta i stvarali ‘mini deponije’ i samim tim daju doprinos ljepšem i uređenijem gradu. Koristimo ovu priliku da sve građane još jednom zamolimo da se savjesno odnose prema društvenoj imovini, čime bi svi zajedno dali doprinos ljepšem i uređenijem Baru”, kaže se u saopštenju Komunalne djelatnosti doo.