Društvo

Protest ispred Opštine zbog trovanja pasa

by Ivanka Leković | 29:03:2019 | 13:14:46

Aktivistkinje za zaštitu prava životinja, danas su se okupile ispred Opštine da skrenu na problem trovanja pasa. One su, iz svojih izvora, čule da će opet doći do trovanja i htjele su da skrenu pažnju na ovaj problem. Iako to nijesu očekivale, pred samo skupštinsko zasijedanje, sa njima je o ovom problemu razgovarao predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

 
On je kazao da je pitanje smještaja pasa lutalica problem koji opterećuje sve, a aktivistkinjama čestitao na trudu i sredstvima da održe ove životinje. Buba Knežević Tomić kazala je da imaju dojavu da će doći do trovanja životinja, na šta je predsjednik odgovorio da kategorično odbija bilo kakvu najavu ili umiješanost Opštine. Na izjave aktivistkinja da se radi o radnicima Komunalnog preduzeća, Raičević je bio kategoričan da to ne radi ovo preduzeće, već „neodgovorni pojedinci“.

 
Na opaske da se već 15 godina govori o azilu, Raičević je istakao: “Od mene obećanje nećete čuti, a vjerujte da itekako posvećeno radimo na tom pitanju”, kazao je on, ističući da se radi na kvalitetnom rješavanju ovog problema.
 
Ljiljana Vulićević iz NVO “Sunčani sat” kazala je da je malo gradova kao Bar, gdje volonteri o svom trošku zbrinjavaju oko 150 pasa, dok strane humanitarne organizacije takođe zbrinjavaju oko 200 pasa i pokušavaju da ih udome.
 
Raičević je istakao da od njega, kada je azil u pitanju, nemaju obećanje, ali je potencirao da se mjesecima intenzivno radi na kvalitetnom rješavanju ovog problema, a aktivistkinje ističu da ne traže drugo osim moralne podrške.