Protokol

VIDEO: Svečani prijem za košarkaše Mornara

by Nemanja Janković i Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 04:06:2018 | 15:32:02

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić danas je priredio prijem za košarkaše i stručni štab “Mornara”, koji su prošle nedjelje osvojili titulu šampiona Crne Gore.
 

“Ovo je veličanstven uspjeh i u ime građana, zahvaljujem se ‘Mornaru’ na svim dosadašnjim rezultatima, dobru sportsku atmosferu u gradu i ogromnoj radosti koju su nam priuštili svojim sjajnim rezultatima”, kazao je čelni čovjek barske opštine.
 
KK “Mornar” je prvi put u istoriji osvojio šampionsku titulu. Tome su prethodila brojna sportska nadmetanja i uspjesi u ABA ligi.
 
“U ime građana Bara želim da se zahvalim košarkašima i stručnom štabu ‘Mornara’ za sve one trenutke sreće i ushićenja koje smo doživjeli svi zajedno u našoj sportskoj dvorani, a najviše na ovom veličanstvenom uspjehu kada su postali šampioni države. Obaveza je grada da uspon ‘Mornara’ ne traje samo jednu godinu, već da finansijskom podrškom iz budžeta i privrede Bara obezbjedimo uslove za naredna takmičenja. Za to je, uz dobru sportsku infrastrukturu koju imamo, potrebno i dodatno obezbjediti bolje uslove za trenažni proces”, kazao je predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.
 
Osvajanje šampionata Crne Gore bio je veliki cilj, koji je, uz brojne druge, zacrtao i uspio da ostvari, ambiciozan menadžer tima Đorđije Pavićević, uz podršku brata, poznatog trenera Mihajla Pavićevića.
 

“Stigli smo i opstali u ABA ligi, ali uspjeli smo i da ‘Mornar’ postane omiljen klub među svim ekipama, koje jedva čekaju da dođu u Bar.To je naša najveća pobjeda, a to je potvrđeno i ovom veličanstvenom utakmicom i novom velikom pobjedom. Da je naš kvalitet na visokom nivou, pokazali smo i u prethodnim utakmicama”, kazao je Đorđije Pavićević, koji se zahvalio predsjedniku Opštine na prijemu, ali i na svoj dosadašnjoj podršci.
 
“Mi smo zajednički tim i ovo je početak evropskog ‘Mornara’”, istakao je Pavićević.
 
Za Mihajla Pavićevića ovo je najdraža titula, na koju se dugo čekalo.
 

“To je, prije svega, projekat i trud mog brata Đoka, koji je sve to započeo dok sam ja još radio u inostranstvu, ali moram istaći da je ovo najveći uspjeh igrača. Naš trenerski posao se sastoji u tome da ne napravimo puno grešaka, ali utakmice dobijaju igrači, a ne treneri”, kazao je Mihajlo Pavićević, koji se takođe, zahvalio igračima, ali i predsjedniku Opštine dr Srzentiću i sugrađanima koji su ih, kako je naglasio, od prvog dana bodrili i bili uz ‘Mornar’.
 
Među igračima “Mornara” je i crnogorski reprezentativac Derek Needham.
 
“Ovo je moj treći trofej u karijeri, ali i najvažniji, jer do sada je moj tim osvajao titule u Litvaniji i Ukrajini, ali nijesu imale ovoliku težinu, jer se radilo o izuzetno jakim klubovima, pa smo relativno lako stigli do rezultata. ‘Mornar’ je sjajan tim, svi igramo i dišemo kao jedan i zaista sam mnogo srećan što sam ovdje i što smo osvojili ovu titulu”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Needham.
 
Pred KK “Mornar” je, nakon pauze, pripreme i sklapanje tima za iskušenja koja ih očekuju naredne godine na domaćoj, regionalnoj i evropskoj sceni.